Zoek op term

Open Monumentendag Weert 2017, thema Boeren, burgers en buitenlui

Sa. 9 Sep. 2017 to So. 10 Sep. 2017 

Open Monumentendag

Het tweede weekend van september 2017 is de BankGiro Loterij Open Monumentendag. Overal waar de witgele monumentenvlag wappert, kunt u gratis een kijkje nemen in een open monument of deelnemen aan een activiteit. Dit jaar is er van alles voor u georganiseerd met het landelijke thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Een wandelroute verbindt alle activiteiten in de binnenstad op zaterdag 9 september. Op zondag 10 september verbindt een fietsroute alle activiteiten in het buitengebied.

-     Zaterdag en zondag 10 september Open Monumentendag met het thema “Boeren, burgers en buitenlui’. Zaterdag ligt de nadruk bij monumenten in en rond de binnenstad zoals de St. Martinuskerk, Jacob van Horne museum en de Weerter Stadsbrouwerij.

Zondag ligt het accent op het buitengebied; St. Josephkerk en Keenter Hart met rondleidingen, exposities en boerenlunch.

Rondleiding Tungelroy langs St. Barbarakerk, Romeinse Brug, Koonekoel en de Vier Jaargetijden.

Molen de Nijverheid in Stramproy en bakken in het bakhuis van de Nijsmeulebuûrt. En nog vele andere activiteiten op vele molens zie www.kempenbroekmolens.org/agenda/open-monumentendag 

Daarnaast ook veel grensoverschrijdende activiteiten. www.erfgoedhuisweert.nl (foto)


VerbergenInformation
10.00-17.00 uur
Gratis
VerbergenOpen Monumentendag Weert 2017
Open Monumentendag Weert 2017
Markt 7
6001 EJ Weert
Niederlande