Zoek op term

Al spelend bewegen

Fr. 29 Sep. 2017 (ended)

Ouku al spelend bewegen

Wilt u meer gaan bewegen? Wilt u op een leuke, motiverende manier meer gaan bewegen? Kom dan bewegen door het spelen van spellen!

Spelletjes spelen? Ja, het kan echt. En, het is ook nog eens goed voor u! Onderzoek binnen het Woonzorgcentrum Hushoven heeft laten zien dat het spelenderwijs bewegen een zeer plezierige en motiverende manier van bewegen is. Daarnaast heeft het positieve effecten op uw mobiliteit. U hoeft zich helemaal niet in het zweet te sporten, deelnemers aan het onderzoek vonden de te leveren inspanningen licht tot matig.

Misschien wilt u liever bewegen om onder de mensen te komen. Ook dat kan! Het onderzoek heeft laten zien dat het spelen van de spellen de sociale participatie bevordert. Enkele voorbeelden van het onderzoek zijn het ontmoeten van nieuwe mensen, contacten leggen met anderen deelnemers en het aanmoedigen van anderen deelnemers.

Ouku al spelend bewegen, zoals deze manier van bewegen wordt genoemd, is opgezet door Ouku Consultancy. Het heeft als doel senioren meer aan het bewegen te krijgen en de sociale participatie te vergroten. Het is een laagdrempelige manier om in beweging te komen, geschikt voor bijna iedereen. Maar wij richten ons op de 55-plusser. Bent u al geïnteresseerd? Om u kennis te laten maken met deze nieuwe manier van bewegen bent u van harte welkom op één van onze twee open inloopmomenten bij Pius X-hof (Weert).

Bij voldoende aanmeldingen zal Ouku al spelend bewegen in november dit jaar starten.

Wij hopen u van harte welkom te mogen heten tijdens onze open inloopmomenten bij Pius X-hof.
Tot dan!