Zoek op term

De Boventoon met Paul Sterk

So. 22 Mai. 2022 (ended)

De Boventoon met Paul Sterk

Zondag 22 mei | 15.00 u | gratis toegang | Theatercafe vanaf 14.00 uur geopend

Zondag 22 mei is de tweede Boventoon. Met wederom een gast die iets te melden heeft en live muziek die daarbij past. Harrold en Wim praten met Paul Sterk, schrijver en wethouder in de gemeente Weert, over de muziek in zijn leven. Uiteraard gaan we naar die muziek luisteren en is er live muziek van Harold K!
Paul Sterk schrijft proza en poëzie. Hij debuteert in 2008 met de roman Via sterren en zeemeerminnen, een rock’n’roll roadnovel. Zijn post-apocalyptische roman Apostel van Tricht publiceert hij drie jaar later. De bundel met CD Winddicht – molensonnetten verschijnt in 2014. De 12 sonnetten uit deze bundel zijn door diverse artiesten op muziek gezet. Over hoeren en madonna’s uit 2015 is het resultaat van het duo-project met fotograaf Lilith. Behalve in drukvorm zijn de foto’s en de handgeschreven sonnetten over Bijbelvrouwen tentoongesteld in Museum van Bommel van Dam in Venlo en in Gemeentemuseum Jacob van Horne in Weert. In 2019 verschijnt zijn roman Als engelen slapen.

Gedichten en verhalen van Paul Sterk zijn in diverse compilatiebundels opgenomen of zijn te lezen in de openbare ruimte in Weert. Ook schrijft hij liedteksten, zoals de moordballade Narrenschip van Harold K. of In hoger sferen, een klassiek stuk voor het carillon van Weert met muziek van stadsbeiaardier Frank Steijns. Sinds 2009 is Paul Sterk de huiscolumnist van het muziekfestival Bospop.

Naast auteur is hij gezondheidswetenschapper en bekleedt sinds 2014 de functie van wethouder in de Gemeente Weert. Daar is hij verantwoordelijk voor de portefeuille zorg, gezondheid en welzijn.

VerbergenTheater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Niederlande
+31495769128