Zoek op term

Driedelig College; De zaak van de Tudors

Do. 29 Sep. 2022 (ended)

Driedelig College; De zaak van de Tudors

Een van de meest geruchtmakende perioden in de Engelse geschiedenis is de zestiende eeuw, toen ruim honderd jaar lang de familie Tudor, met name koning Hendrik VIII en zijn opvolgende dochters, de koninginnen Maria I en Elizabeth I, het land regeerden. Heb je interesse in de zaak van de Tudors? Neem dan deel aan het  driedelige college bij Bibliocenter Weert, over de naspeuringen naar de excentrieke Engelse Tudor-vorsten en hun tijd.

De Tudors veranderden Engeland van een onbelangrijke staat in een machtige renaissance-natie. Het Tudor-tijdperk was een enorme bloeiperiode voor de Engelse cultuur, waaronder literatuur, wetenschap, architectuur en handel. De Tudors versterkten ook de Engelse vloot en legden de basis voor het Britse koloniale imperium.

Drs. Constance van der Putten
De colleges worden verzorgd door historicus Drs. Constance van der Putten. Zij studeerde geschiedenis aan de universiteit van Nijmegen. Haar hoofdvak was sociale en economische geschiedenis. Sinds 1978 doceert zij Geschiedenis aan verschillende onderwijsinstituten. 

Deelnemen
De data van de colleges zijn: 29 september, 6 oktober en 13 oktober 2022 van 19.00 uur tot 20.45 uur bij Bibliocenter Weert. De kosten bedragen voor Bibliocenter leden 40 euro en voor niet-leden 45 euro, voor drie bijeenkomsten. Aanmelden kan via www.bibliocenter.nl/tudors.

HOVO Limburg
Bibliocenter organiseert dit college in samenwerking met HOVO Limburg. HOVO Limburg is sinds 1990 de onderwijsinstelling die cursussen en colleges organiseert, voor iedereen die zich wil verdiepen in kunst, cultuur, filosofie, geschiedenis, psychologie, exacte vakken en meer. Wel op academisch niveau, maar zonder verplichtingen en tentamens.

VerbergenInformation
zie info.
VerbergenBibliocenter
Bibliocenter
Bibliocenter
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Niederlande