Zoek op term

Wacken Metal Battle

Sa. 13 Jun. 2015 (ended)

Wacken Metal Battle

Wie zal de opvolger worden van PUREST OF PAIN die vorig jaar ons land vertegenwoordigden op WACKEN OPEN AIR, het grootste metalfest van Europa?
Ook dit jaar is Wacken ruim van te voren weer stijf uitverkocht, maar wat wil je ook met headliners als Cradle of Filth, Obituary, Judas Priest, Death Angel, Opeth en Dream Theater? 

Op zaterdag 13 juni strijden in De Bosuil de volgende bands; Chaosity, Dead Man’s Walk, For I am King, Panoptikon, Rise a Thousand en Skullsuit om die ene extra plek op Wacken 2015!

Chaosity
Chaosity heeft de afgelopen jaren heel wat vooruitgang geboekt door het geven van concerten, het opnemen van demos, en door veranderingen in hun line-up. Waar zij voorheen bekend stonden om hun Trash Metal, maken zij nu Blackened Death Metal muziek. Op dit moment focust de band zich voornamelijk op het produceren van hun debuut album “The gift of Hatred,” waarop 12 nummers vol met dynamische gitaren en krachtige drums te vinden zullen zijn. 

Dead Man's Walk
Dead Man's Walk uit Nijmegen ontstaat in 2008, met aanvankelijk vier leden, ieder vanuit een andere hoek in de metal die besluiten om death- en thrash metal op hun eigen manier te gaan spelen. Dead Man’s Walk levert een ouderwets potje stevige metal in een modern jasje, gecombineerd met een goede dosis groove, raggende maar ook melodieuze gitaren, thrashy drums en zware vocalen. Met een eigen sound en een energiek no-nonsense show wordt het publiek in beweging gebracht. Beuken en grooven zijn de sleutelbegrippen en headbangen is onvermijdelijk!

For I Am King
Het Amsterdamse For I Am King is helemaal klaar om de metalscene te veroveren. Met de release van de prima ontvangen EP "The Beast Within" en debuutplaat "Revengeance", waarop een bruut brullende jongedame zich een weg baant door furieuze metalriffs en donderende drums, zijn de eerste stappen in die richting alvast gezet. Hoe moeilijk de muziek ook mag klinken, de band zelf blijft er nuchter onder: "it's simple... just metal!”

Panoptikon
Panoptikon maakt oldskool death / thrash metal muziek met heavy death grooves en snelle thrash riffs. In 2013 brachten ze hun tweede EP uit: "Red Scare". Op dit moment is Panoptikon hard bezig met de productie van hun eerste volledige album.

Rise A Thousand
Rise a Thousand maakt pakkende metal met de breedte van een landingsbaan. Stevige breakdowns worden afgewisseld met melodieuze refreinen, waar diepe grunts plaatsmaken voor sing-a-long stukken die nog in je hoofd nasluimeren als je weer naar huis gaat. De onverbreidelde toegankelijkheid, de overtuiging waarmee de show gemaakt wordt, de energieke podiumpresentatie en de meest charismatische zanger van Nederland verstevigen de reputatie van een pure live-act. Het maakt Rise a Thousand tot een oprechte band waarvan er maar weinig zijn en zorgt er voor dat de band in 2015 al tot winnaar wordt uitgeroepen van de landelijke Metal Battle 2015

Skullsuit
Opgericht in de eerste koude winterdagen van 2011 bracht Skullsuit hun EP 'Raw, Loud, Immoral but Evident’ uit, en nog geen 4 maanden later stonden ze al op verscheidene kleine én grote podia. Hun zware riffs, bluesy leads en krachtige drums zijn geweldig op cd, maar nog beter op het podium. 
“Een onderscheidend groove-metal geluid, met een mix van zware gitaren, groovy drums en rauwe, melodieuze zang."

SPECIAL GUEST: IZEGRIM
Izegrim heeft zich langzaam maar zeker tot een metalband van formaat weten op te werken in Europa. Het vele touren in binnen en buitenland heeft de band duidelijk geen windeieren gelegd! Op ‘Congress of the Insane’(Listenable Records/2013), hun wereldwijd verschenen 4e album, laat de band de perfecte mix van brute deathmetalgrooves met agressieve thrashriffs horen, voorzien van de ijzingwekkend, agressieve grunts van Marloes Izegrim! Volgens de voltallige Europese metalpers, staat Izegrim staat aan de vooravond van een definitieve Europese doorbraak.

VerbergenInformation
zaal open 16.30 uur, aanvang 17.00 uur
vvk € 10,00 / deur € 13,00
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Niederlande
0495-524269