Zoek op term

Hemels wit presentatie

So. 26 Jun. 2022 (ended)

Hemels wit presentatie

Tijdens de Italiaanse dag in de Maasstraat wordt het oudste witbier van Limburg: Hemels Wit gepresenteerd. Het witbier werd in 2021 voor het eerst opnieuw gebrouwen naar authentiek recept uit 1838 van de franciscaanse brouwerij uit Weert. Een goed doordrinkbare, bruisende en frisse dorstlesser. Zacht moutig met een lichte zoetje, kruidigheid van vlierbloesem en koriander en met een frisse afdronk. Je proeft de hemel! 

Het werd gemaakt naar een recept dat zich bevindt in de archieven van de minderbroeders franciscanen in Utrecht. Het is een recept van de braxator (brouwer) van ‘brouwerij het Slot’, deze brouwerij van de minderbroeders franciscanen is nog zichtbaar door een gevelsteen in een van de werkhuizen met daarop de tekst ‘puet (jenever) en bier buijsen 1747’. De kloosterbrouwerij in Weert heeft bestaan van 1614 tot 1936.

Hemels Wit is ambachtelijk gebrouwen bier. Het smaakt naar meer. Als je goed proeft, herken je het belangrijke ingrediënt dat onlosmakelijk is verbonden met de franciscanen: het Zonnelied van Franciscus, dat gaat over de mooie aspecten van de schepping: broeder zon, zuster water, broeder vuur de mooi Limburgse ingrediënten voor een Hemels witbier

Het bier is te proeven en te koop bij Weertzzz.nl aan de Maasstraat 30 in Weert

VerbergenWeertzzz.nl
Weertzzz.nl
Maasstraat 30
6001 ED Weert
Niederlande
0495-218560.