Sa. 16 Nov. 2013 (ended)
De drie molenaars van de Sint Annamolen, Gerie, Nuël en Chris,laten bezoekers zien hoe met de monumentale, 101 jaar oude, beltkorenmolen aan de Keenterstraat,graan tot meel gemalen wordt. Vervolgens gaat docent bakker Peter Opheij met het meel aan de slag om er overheerlijke ovenproducten van de maken. Van brood, cupcakes of cake tot Wieerter vlaai. Bakker Peter heeft voor iedereen leuke tips en proeven van al dat lekkers hoort er ook bij.
Isidorus Huis, Tuin en Dier organiseert tijdens de Molen, Maal, Meel en Bakdag bovendien voor alle schoolkinderen in het Weerterland een wedstrijd cupcakes bakken en versieren. Maak zelf lekkere cupcakes en versier ze met Sinterklaas, Zwarte Piet, een wortel voor het paard of maak er een leuke surprise van. Meer informatie over deze wedstrijd krijgt u in de winkel van Isidorus aan de Mastenbroekweg in Weert. Hoofdprijs: een leuke workshop bakken met de bakker van openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind, Jo Roelofsen.
Entree is gratis