Zoek op term

Zelfvertrouwen bij kinderen (Een interactieve lezing)

di. 14 nov. 2017 (afgelopen)

Zelfvertrouwen bij kinderen (Een interactieve lezing)

Zelfvertrouwen is belangrijk bij een goede ontwikkeling. Kinderen met zelfvertrouwen voelen zich vaker gelukkig, hebben succes in dingen die ze doen en maken gemakkelijk vrienden. Wat kun je als ouder doen om dat zelfvertrouwen te bevorderen? Welke bouwstenen kunnen we hierbij gebruiken?

Positief opvoeden is een methode die hier handvatten voor geeft. Positief opvoeden stimuleert dat kinderen een realistisch zelfbeeld ontwikkelen en vertrouwen hebben in hun eigen capaciteiten. Het kan de zelfredzaamheid van kinderen bevorderen zodat zij in staat zijn om zelf problemen op te lossen. In deze lezing is ook aandacht voor een aantal belangrijke sociale vaardigheden zoals respect voor anderen tonen en kunnen samenwerken.

Voor wie:       Ouders van kinderen tot 12 jaar

Aanmelden:   www.cjgml.nl of info@cjgml.nl

De lezing is een onderdeel van de Triple P-methode die staat voor Positief Pedagogisch Programma. De medewerkers van het CJG zijn op diverse niveaus getraind in deze methodiek.

CJG staat voor Centrum voor Jeugd en Gezin en is een plek waar ouders, kinderen en jongeren terecht kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien.


VerbergenInformatie
19.30-21.30 uur
Gratis
VerbergenCentrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg
Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg
Vogelsbleek 10
6001BE Weert
Nederland
088-4388300