Zoek op term

Cursus Geschiedenis: Van Renaissance naar Belle Époque

wo. 20 sep. 2023 (afgelopen)

Cursus Geschiedenis: Van Renaissance naar Belle Époque

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en wil je er graag meer over weten? Dan is de 20-delige cursus Geschiedenis van Bibliocenter Weert iets voor jou! Deze cursus biedt een verkenning van de periode 1500-1900: van de sprankelende Renaissance naar de betoverende Belle Époque.
 

Onder begeleiding van de ervaren docent, Dhr. Jan Janssen, voormalig geschiedenisdocent van het Trevianum in Sittard, is er volop ruimte voor interactie. De docent maakt gebruik van tekstdia’s, foto’s, schilderijen, cartoons en liedjes om de onderwerpen extra toegankelijk en boeiend te maken. Specifieke voorkennis is niet nodig; iedereen met een interesse in geschiedenis is welkom.

Aan bod komen onder meer: Ontdekkingsreizen, Renaissance, Kerkhervorming, Gouden Eeuw, Verlichting, Franse revolutie, Industriële revolutie, modern imperialisme, sociale kwestie, Nederlandse grondwet, emancipatie, op weg naar de 20e eeuw.

Praktische informatie
De cursus begint op woensdag 20 september 2023 van 10.15 tot 11.45 uur. De lessen lopen door tot eind maart 2024. De kosten voor deelname bedragen € 170,- inclusief een kopje koffie/ thee en hand-outs. Aanmelden kan via de website van Bibliocenter: www.bibliocenter.nl/activiteiten.
 

VerbergenBibliocenter
Bibliocenter
Bibliocenter
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland