Zoek op term

Matiz in theatercafe de Huiskamer

vr. 18 mei. 2018 (afgelopen)

Matiz in theatercafe de Huiskamer

Op 18 maart staat Matiz op het podium van theatercafe de Huiskamer. Matiz heeft roots in Leudal, Roermond en Maastricht, maar brengt een bont palet van muziek en liederen uit de hele wereld. Muziek dus van Buenos Aires tot Belfast en van de Balkan tot Buggenum, zoals de groep het zelf stelt.

Matiz staat in het Spaans voor: kleurrijk, kleurschakering. En dat is wat zij brengen: de kleuren van de wereld; wereldmuziek. Uit de harten van het volk, met ziel en zaligheid gespeeld, met een volkse stem gezongen en met de blote voeten in de aarde. Liederen over liefde, verdriet, blijdschap en verwondering.

In september 2011 treffen zeven muzikanten elkaar met verschillende achtergronden: Mariachi, klezmer, pop, klassiek en theater. Ieder voegt zijn know-how toe in het project MATIZ. Waar de een zijn muzikale stappen op straat zette, doorliep de ander het conservatorium. De bezetting; een zanger en zangeres, en vijf instrumentalisten met contrabas, accordeon, bandoneon, viool, gitaar, mandoline, percussie, klarinet en vele fluiten, biedt oneindige mogelijkheden van kleuren en sferen.
Matiz maakt de luisteraar deelgenoot van dit bonte palet aan mogelijkheden. Dit biedt een spanning waardoor elk optreden als nieuw uitpakt: ‘vol’ en genuanceerd. Passie op theatrale manier met het publiek delen.
Grenzeloos geluid op de vierkante meter.

Datum: 18 mei 2018
Tijd: 20.30 uur
Entree: Gratis
Waar: Theatercafe de Huiskamer

VerbergenTheater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
+31495769128