Zoek op term

Dinnershow: Groeten van een Onbekende

do. 4 jun. 2020 (afgelopen)

Dinnershow: Groeten van een Onbekende

Weert was bevrijd, maar Anton Nouwen besloot de oorlog achterna te reizen. Hij sloot zich aan bij het Rode Kruis en trok met de Amerikaanse bevrijders richting het Duitse front, waar hij tussen alle gewonden en ontheemden een Nederlandse jongen trof. Deze jongen had één prangende vraag: “Breng mijn bijbeltje alsjeblieft namens mij terug naar mijn familie.” Nouwen beloofde dit, probeerde hen na de oorlog op te sporen, maar wist hen nooit te vinden.

Nu, vijfenzeventig jaar later, wordt er een nieuwe poging ondernomen door zijn kleinzoon, schrijver en presentator Oscar Kocken, bekend van o.a. Spijkers Met Koppen (Radio 2), Zomaargasten en Lowlands. Aan de hand van de ijzingwekkende dagboekfragmenten van zijn opa vertelt Oscar het verhaal van de oorlogswerkzaamheden van het Weerter Rode Kruis en maakt hij u deelgenoot van de haast filmische zoektocht naar de nabestaande van deze onbekende Nederlandse jongen. Zou het lukken? U ontdekt het in deze exclusieve preview van de voorstelling Groeten Van Een Onbekende.

Oscar Kocken (Eindhoven, 1983) is een Nederlandse schrijver, columnist, theaterjournalist, dagvoorzitter en festivalorganisator. Hij studeerde in 2005 af in theater- film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht.
Kocken’s schrijfcarriere begon in 2004, toen hij de literaire schrijfwedstrijd Write Now! won. Kort daarna werd hij columnist voor het online jongerenmagazine Spunk. Voorts ging hij ook schrijven voor NRC Handelsblad, Trouw[ en het online kunstmagazine Mister Motley. Vanaf 2005 schrijft hij voor Elle (tijdschrift) en voor Theatermaker (tijdschrift). In 2008 debuteerde hij met zijn theatertekst De Waardin. Kocken draagt regelmatig als “bewoner van de Digitaalstaat” bij aan het radioprogramma De Taalstaat met Frits Spits op zaterdagochtend. Hij organiseert in eigen beheer het festival Woof en verzorgt de muziekprogrammering voor het Over het IJ Festival. Hij heeft een contract bij Nijgh & Van Ditmar en treedt regelmatig op bij diverse (literaire) festivals.

Dinnershow
Een avond uit waar u geniet van een 4 gangen diner verzorgd door Paul Silvertand van Silverlicious gedurende het optreden. Aanvang 19.00 uur . Prijs € 70,- p.p.

VerbergenInformatie
70,-
VerbergenBuitengewoon Tafelen
Dinnershow
Buitengewoon Tafelen
Biest
6001AP Weert
Nederland
06-513 86 398