Zoek op term

VPRO Tegenlicht Meet Up Weert: De race om de superbatterij 

do. 8 dec. 2022 (afgelopen)

VPRO Tegenlicht Meet Up Weert: De race om de superbatterij 

Praat op 8 december mee over de VPRO Tegenlicht uitzending De race om de superbatterij tijdens de Tegenlicht Meet Up in Weert. Tijdens de Meet Up worden er fragmenten uit de aflevering teruggekeken. Daarna kun je meepraten, je mening delen en luisteren naar ideeën van anderen. Ook zijn gastsprekers Cees van Nimwegen, uitvinder van Cesar Energy Storage en Vincent Dekker, journalist en columnist Trouw ‘Vincent wil zon’, te gast. Peter Ramaekers van Weert Energie is een van de initiatiefnemers van de batterij die is aangesloten op het zonnepark in Altweerterheide. Hij schuift aan om meer te vertellen over deze eerste coöperatieve grote batterij van Nederland.  

Wil je graag meedenken en je ideeën delen of ben je zelf bezig met duurzame energie en de opslag daarvan? Meld je aan en praat mee.

De race om de superbatterij 
Overal ter wereld zijn opslagtechneuten en batterijpioniers op zoek naar manieren om duurzame energie op te slaan. Van het ontwikkelen van snelle batterijen tot het opslaan van warmte in basalt en zout. De ontwikkeling van duurzame energieopwekking gaat snel, maar één van de grootste uitdagingen van de energietransitie is opslag. Dat is noodzakelijk om pieken en dalen in de opwekking van zon- en windenergie het hoofd te bieden. 

VPRO Tegenlicht Meet Up Weert

De Tegenlicht Meet Up in Weert wordt georganiseerd door Bibliocenter en Theater De Huiskamer. Er worden actuele onderwerpen behandeld, die eerder zijn uitgezonden bij VPRO Tegenlicht. Iedere Meet Up zijn er lokale sprekers aanwezig. Voorafgaand aan elke spreker wordt er een kort fragment uit een eerdere Tegenlicht uitzending vertoond. VPRO Tegenlicht onderzoekt op eigenzinnige wijze de (inter)nationale ontwikkelingen die de wereld van morgen vormgeven. In Theater De Huiskamer praten we deze keer over opslagmogelijkheden en wat dat voor jou en jouw omgeving betekent.  

Praktische informatie 

De Tegenlicht Meet Up vindt plaats in Theater De Huiskamer en is gratis bij te wonen. De Meet Up begint om 19.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. Kijk voor meer informatie en om aan te melden op de website van Bibliocenter: www.bibliocenter.nl/tegenlicht   

VerbergenInformatie
Gratis
VerbergenTheater De Huiskamer
Bibliocenter
Theater De Huiskamer
Wilhelminasingel 10B
6001 GT Weert
Nederland