Zoek op term

Jo Didderen & L’Equipe de Rêve – Happy Hour

zo. 25 mrt. 2018 (afgelopen)

Jo Didderen & L’Equipe de Rêve – Happy Hour

Jo Didderen & L’Equipe de Rêve – Happy Hour

Op de zondagavond staat Jo Didderen & L’Equipe de Rêve – Happy Hour, ‘happy instrumentals’ op het podium van de theaterzaal. De muziek zit ergens tussen Blue Note-klassiekers en het repertoire van the New Cool Collective.
Dit optreden zal worden opgenomen en de opnames zullen voor verschillende (promotie)doeleinden worden gebruikt.

Volgens jazzenzo is er zeker niets mis met ‘retro’ jazz, mits het goed uitgevoerd wordt met respect voor de traditie. Het staat nu al vast dat Jo Didderens  ‘Happy Hour’ een van de meest feestelijke jazzproducties is. ‘Let’s Dance’ luidt de toepasselijke subtitel van de plaat. L’Equipe de Rêve is een band met een ongetemd no-nonsense speelplezier, dat we misschien veel te weinig tegenkomen.

Meer info:
Na Songs for my Father uit 2012 presenteert Jo Didderen in april 2016 zijn tweede (solo-)project. Het album “Happy Hour” zal een heel andere kant van de Limburgse bassist laten zien. Waar Songs for my Father een veelzijdig en soms weemoedig eerbetoon aan Jo’s vader was, daar mogen nu de dansschoenen uit de kast. Het speciaal voor deze gelegenheid bij elkaar gezochte Dreamteam (Equipe de Rêve, dus…) is een stevig groovend ‘high energy’ gezelschap, een mix van Oude Rotten (uit o.a. de Mo’Jones Big Band) en Jong Talent (het inmiddels internationaal vermaarde duo Twogether). Het repertoire bestaat uit Jo’s ‘happy instrumentals’: op de groove gerichte jazz, ergens tussen Blue Note-klassiekers en New Cool Collective. Zoals de inmiddels van BBTHree bekende tunes als “Diner Dansant”, “Nachtisch” en “Potage du Jour”, aangevuld met nieuwe liedjes als “Juffrouw Truus” (latin-style eerbetoon aan de Ultieme Kleuterjuf), “FCA” (New Orleans-groove voor Jo’s moeder) en het titelnummer “Happy Hour”. Gitarist Bart Oostindie en BBThree’s Johan de Haan schreven ook twee tracks speciaal voor dit project.

Bandbezetting
Marc Huynen – trompet
Tim Daemen – trombone
Rob Sijben – altsax
Bart Oostindie – gitaar
Simon Oslender – toetsen
Jerome Cardynaals – drums
Steffen Thormählen – percussie
Jo Didderen – contrabas

Datum: 25 maart 2018
Tijd: 20.000 uur
Deuren open: 19.00 uur
Online ticketprijs: 5 euro (www.theaterdehuiskamer.nl)
Tickets aan de deur: 6,50 euro
Ingang: Theatercafe (Raphaelpad)

Tickets zijn verkrijgbaar via de website: www.theaterdehuiskamer.nl


VerbergenInformatie
5
VerbergenTheater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
+31495769128