Zoek op term

Lezing Weert van Horne Stad

wo. 30 mei. 2018 (afgelopen)

Lezing Weert van Horne Stad

Weert van Horne stad

- De identiteit van Weert in relatie tot de Van Horne Dynastie -

Op woensdag 30 mei verzorgt drs. Wim Truyen, beleidsambtenaar van de gemeente Weert een lezing met de titel  'Weert van Hornestad, de identiteit van Weert in relatie tot de Van Horne dynastie'.
Vanaf eind 2017 voert de gemeente Weert de identiteitscampagne Weert Van Hornestad. De dynastie van de Van Horne’s heeft vanaf het midden van de dertiende eeuw een zeer belangrijk stempel gedrukt op de stadswording en identiteitsvorming van Weert. De identiteit en het DNA van Weert is daarom onlosmakelijk verbonden met de Van Horne’s. In de erfgoedaspecten in de leefomgeving van Weert is deze relatie zowel gemaskeerd (ondergronds) als nog tastbaar in fysieke ruimte aanwezig.
Tijdens deze lezing wordt aandacht besteed aan de stadswording van Weert in relatie tot de dynastie van de Van Horne’s. Daarbij wordt de biografie van het bovenregionale stedelijk landschap als uitgangspunt genomen. Truyen gaat verder in op de eerste resultaten van het archeologische onderzoek nabij de Tiendschuur aan de Recollectenstraat.
De Tiendschuur heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de heerschappij van de Van Horne’s

VerbergenInformatie
19.30-21.30 uur
10,00 pp of 7,50 pp
VerbergenGemeentearchief Weert
Bibliocenter
Gemeentearchief Weert
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
0495575477