Zoek op term

Feestelijke opening Geopad IJzeren Man

zo. 10 nov. 2019 (afgelopen)

Feestelijke opening Geopad IJzeren Man

Miljoenen jaren geleden stroomden de Rijn en de Maas door het natuur- en recreatiegebied De IJzeren Man in Weert. In het huidige landschap zijn daar nog sporen van terug te zien. In het nieuw ontwikkelde Geopad zijn deze duidelijk zichtbaar gemaakt. Op zondag 10 november om 12.00 uur opent wethouder Geert Gabriëls officieel het Geopad in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, aan de Geurtsvenweg 4 in Weert. 

Het pad is 1,5 km lang en volgt grotendeels een van de bestaande wandelroutes in het IJzeren Mangebied. Het pad is met speciale bordjes aangegeven. Bij het Geopad gaat het om het lezen van het landschap. Het natuurgebied is niet zomaar ontstaan. Het heeft een eigen identiteit en er zitten bijzondere verhalen achter. “We willen deze verhalen vertellen en laten zien. Verwondering en nieuwsgierigheid opwekken voor iets dat al heel oud is, maar nog steeds in ontwikkeling is. We hebben allerlei opdrachtjes en kleine experimenten bedacht, die je onderweg kunt uitvoeren,” vertelt initiatiefnemer Ad Havermans. 

Het Geopad is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Weert, Stichting Natuur- en MilieuEducatie, Grenspark Kempen~Broek, de Centrale Zandwinning Weert (onderdeel van Kuypers Kessel), IVN Weert e.o. en de Geologische Vereniging Mente et Malleo.

VerbergenInformatie
VerbergenNMC Weert
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
NMC Weert
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland