Zoek op term

Bal Champêtre Weert

zo. 16 jul. 2017 (afgelopen)

Bal Champêtre Weert

Lustrumviering ‘Bal Champêtre’ Weert

Zondag 16 juli 2017 vindt in Weert aan de IJzeren Man voor de vijfde achtereenvolgende maal een Bal Champêtre plaats op het tuinterras onder de dennenbomen naast café Dennenoord. Sinds 2013 vindt er met ondersteuning van onder meer Stamtafel Weert van de cultuurhistorische stichting De Aldenborgh met groot succes elk jaar in de maand juli een uitvoering plaats van dit voormalige muziek- en dansfestijn.

Het Bal Champêtre heeft in Weert een cultuurhistorische achtergrond die teruggaat tot in de 19e eeuw. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw organiseerde de Stedelijke Harmonie Sint-Antonius jaarlijks in de zomer een dergelijk openluchtbal. Voor het laatst in 1966.

“Juist vanwege die cultuurhistorische achtergrond en het succes van de vorige vier uitvoeringen ondersteunen we deze lustrumviering  van het Bal Champêtre van harte”, aldus bestuurslid Frits Weerts van stichting de Aldenborgh. Het Bal Champêtre is daarom ook opgenomen in de folder Cultuur Historische Zomer 2017 van De Aldenborgh, www.dealdenborgh.nl.

En het belooft ook dit jaar, als de weergoden opnieuw meewerken, wederom een oergezellige en nostalgische middag te worden met smartlappen en andere ‘gouwe ouwen’. Er kan geluisterd en gedanst worden bij de klanken van gouden hits van bijvoorbeeld The Classics, De Heikrekels, het Radi-ensemble en vele andere artiesten. Daarvoor staan garant Amusatie-Formatie Jukebox, typetjes acteur Ton Wolter en toetsenist Bèr Donkers. DJ Lei Wagemans zal op professionele wijze alle gaatjes met plaatjes vullen met muziek uit de jaren 50 en 60. De inwendige mens kan met drank en spijs naar believen verwend worden. De toegang is gratis. Aanvang 15.00 uur.


VerbergenInformatie
09.00-01.00 uur
Gratis
VerbergenStamtafel Weert / Aldenborgh
IJzerren Man / Dennenoord
Stamtafel Weert / Aldenborgh
Voorhoeveweg 2
6006 SV Weert
Nederland
0642932669