Zoek op term

Violet's Tale

vr. 6 apr. 2018 (afgelopen)

Violet's Tale

Vrolijk, swingend en vooral erg Amerikaans. Dat is Violet’s Tale, een country formatie uit Heerlen die al enkele jaren live actief is op de lokale podia.

Heerlijke en catchy uptempo country en bluegrass in de stijl van The Stanley Brothers. De stem van zangeres Edith doet denken aan een kruising tussen Dolly Parton en Ilse de Lange, en geeft het geheel de allure die hoort bij dit genre muziek. Sluit je ogen en je waant je op de Amerikaanse countryside.

 Violet's Tale is eind 2014 ontstaan ​​als een samenwerking tussen Edith Spies Wawrowska en Jeroen Rabeling, maar groeide in de loop van drie jaar uit tot een volledig gevorderde band, met drummer Stef Eggen, bassist Jochem Stouten en leadgitarist Levy Gerards.

Hoewel de roots van de band stevig in de traditie van het land zijn geplant, ondermijnen ze clichés met frisse songwriting voortkomend uit verschillende externe invloeden.Deze aanpak resulteert in een zeer gevarieerd repertoire, waarbij galopperende hoogenergetische songs worden afgewisseld door tracks met een meer ontspannen gevoel.Twee jaar lang hebben ze veelvuldig opgetreden in de hele Benelux en werken ze onvermoeibaar door om die grenzen te overschrijden en hun muziek voor iedereen te laten horen.

 


VerbergenTheater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
+31495769128