Zoek op term

Imkerijdag bij de Sint Annamolen Keent

za. 13 jul. 2019 tot zo. 14 jul. 2019 (afgelopen)

Imkerijdag bij de Sint Annamolen Keent

In heel Nederland houden imkers op zaterdag 13 juli en/of zondag 14 juli 2019 open huis. Het is de 10e keer dat de NBV dit landelijk evenement organiseert. Bij de Sint Annamolen aan de Keenterstraat/Bocholterweg in Weert kunt u op zaterdag 13 juli van 10 tot 16 uur de imker aan het werk zien. In de molen worden films over de bijen vertoond en ligt veel informatiemateriaal over de bijen. De combinatie van het bezoek aan de imker en de molen staat garant voor een paar interessante uurtjes. 

Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Op de Landelijke Open Imkerijdag zal dan ook aandacht worden besteed aan de wilde bijen in Nederland. Met bijenhotels en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden. Bij de Sint Annamolen staat een groot bijenhotel en de bloementuin rond de molen is inmiddels in Weert en de hele regio bekend door de mooie weerfoto’s die fotograaf Jos Hebben hier maakt en die regelmatig bij de weerberichten op tv te zien zijn.

Bijen zijn boeiend

Imker Theo Jongeling vertelt graag over zijn boeiende hobby. Hij legt uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur en laat bezoekers graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Ook een kijkje nemen bij het bijenvolk is mogelijk. Durft u dat aan? Bij de Sint Annamolen is een bijenvolk in een echte oude gevlochten biekaar te zien. Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen.

VerbergenInformatie
za en zo 10.00-16.00 uur
VerbergenSint Annamolen Keent
Sint Annamolen Keent
Sint Annamolen Keent
Keenterstraat 1a
6006 PW WEERT
Nederland
0611134446