Zoek op term

A STAGE OF LUMINOSITY

zo. 20 nov. 2022 tot zo. 12 mrt. 2023 (afgelopen)

A STAGE OF LUMINOSITY

Op de buitengevel van Museum W kun je elke dag van 10:00 tot 21:00 uur A Stage of Luminosity bekijken, een video-installatie door kunstenaar Arno Coenen. Wie Coenens naam niet kent, heeft wellicht wel zijn ruim 11.000 m2 grote, kleurrijke plafond in de Rotterdamse Markthal gezien dat hij samen met Iris Roskam ontwierp.

De computeranimatie op de gevel van Museum W laat een beeldverhaal zien waarin naast universele thema’s als geloof, hoop, liefde, onschuld, kwaad en de dood ook licht en kleur een hoofdrol spelen. De basis voor de video’s zijn de historische werktekeningen uit het beeldarchief van het Limburgse glazeniersatelier ‘NV Glasschilderkunst F. Nicolas en zonen, sedert 1940 Max Weiss te Roermond’. Het archief bevat voornamelijk kerkelijke glas-in-loodramen tussen 1855 en 1969.

Coenen heeft de selectie aangevuld en getransformeerd tot een computeranimatie vol sprankelende kleur- en lichtvelden, driedimensionale effecten en caleidoscopische patronen. Zo zijn oude heiligen, Bijbelse figuren en traditionele afbeeldingen vermengd met eigentijdse iconen, illustraties, graffiti, animatie, strips en games.

VerbergenInformatie
Gratis
VerbergenMuseum W
Museum W
Museum W
2 Meikoel
6001 EE Weert
Nederland
0495531920