Zoek op term

de 26e Halve Marathon van Ell

zo. 23 nov. 2014 (afgelopen)

de 26e Halve Marathon van Ell

Na de prachtige editie van 2013, de 25e, dit jaar het vervolg, aflevering 26 van de halve marathon van Ell georganiseerd door hardloopgroep De Grenslaupers. Vanaf café “De Prairie” wordt op 23 november tot 2 keer toe een startschot gelost om hardlopers en hardloopsters weg te schieten voor een wedstrijd. Om 10:30 u. wordt het startsein gegeven voor de deelnemers aan de 7½, 12,½ en 21,1 kilometer. 10 Minuten later voor de jeugdige deelnemertjes, die een afstand van 1 kilometer gaan afleggen. Het parcours voert de hardlopers en hardloopsters over landelijke wegen en fietspaden rondom Ell, Swartbroek en een stukje Tungelroy (gemeenten Leudal en Weert). Het volledige traject is verhard. Het parcours voor de jeugd is opgezet vlak bij de start/finish. Het parcours is nagenoeg verkeersvrij, geasfalteerd en vooral vlak. Dat laatste zorgt er voor, dat goede en snelle tijden gelopen kunnen worden. Wethouder Paul Vogels zal het startschot komen geven nabij Landgoed Lemmenhof aan de Kampstraat. Na-inschrijven is mogelijk vanaf 09:00 u. tot ongeveer 15 minuten vóór de start. Voorinschrijving kan via www.inschrijven.nl. Onder alle voorinschrijvers zullen tombolaprijzen verloot worden, die direct na het finishen afgehaald kunnen worden. Voor de hoofdafstand zijn per inschrijfcategorie geldprijzen beschikbaar. Het aantal prijzen per categorie is afhankelijk van het aantal deelnemers in die categorie. Voor de deelnemers aan de 7½ en de 12½ km zijn voor de 1e drie dames en heren bekers beschikbaar. Al vele jaren staat een geweldige groep vrijwilligers paraat om een en ander in goede banen te leiden. Het gaat daarbij om ongeveer 50 mensen. Zonder hun inzet zou dit alles niet mogelijk zijn. Tevens zorgen diverse sponsoren voor een goede financiële onderbouwing van de gehele organisatie. Er worden door de organisatie geen startgelden betaald en ook worden er geen atleten geïnviteerd. Dat zou afbreuk doen aan de uitgangspunten van de organisatie, die stelt: “Sport voor iedereen” en “Gezellig samen bezig zijn.” Het meedoen is belangrijker, dan het winnen. Deelnemen moet een overwinning op jezelf zijn, het verleggen van een grens. Het leveren van een eigen, persoonlijke prestatie. De verzorging onderweg bestaat uit thee, water en fruit. Verkeersregelaars en politie bewaken de gevaarlijke punten op het parcours. Alle deelnemers ontvangen na afloop een leuke herinnering .Er is een bonus voor de dame of de heer, die het parcoursrecord verbetert. Bijzonder in 2014 is de deelname van Ruud Merx, dirigent, muzikant en daarnaast bestuurslid van de Stichting “Op Herme” in Ell. Hij heeft zich ten doel gesteld om een bedrag van minimaal € 5000,- bij elkaar te halen voor de verzorging van de pony’s en paarden op de boerderij van “Op Herme”. Op die locatie vangt mevrouw Veronica Jong al vele jaren kinderen op in haar pleeggezin. Om het gestelde doel te bereiken heeft Ruud de uitdaging op zich genomen om de halve marathon van Ell te lopen, samen met Veronica Jong. De Grenslaupers ondersteunen dit geweldige initiatief.

VerbergenInformatie
VerbergenDe Grenslaupers
26e Halve Marathon Ell
De Grenslaupers
Sebastiaanstraat 51
6011 RD Ell
Nederland
(0032)(0)897014