Zoek op term

Aandacht voor CF tijdens starttoernooi TC Boshoven

zo. 29 mrt. 2015 (afgelopen)

Aandacht voor CF tijdens starttoernooi TC Boshoven

Tijdens het starttoernooi van TC Boshoven op 29 maart a.s. mag ik aandacht vragen voor CF=Cystic Fibrosis (ook wel bekend als taaislijmziekte) het is een erfelijke aangeboren aandoening met een beperkte levensverwachting die (voor-alsnog) niet te genezen is. Wij hebben zelf een zoon van 3 met deze ziekte. De gemiddelde leeftijd ligt momenteel rond de veertig jaar. CF is een slopende ziekte, omdat de klachten steeds ernstiger worden naarmate iemand ouder wordt. Bijna elke week wordt in Nederland een baby met CF gebo-ren. In Nederland hebben ongeveer 1500 mensen CF. Sinds 1 mei 2011 is CF opgenomen in de hielprik dat is onder meer gerealiseerd door de verkoop van de mascotte van CF aapje Muco. 1 op de 32 mensen in Nederland is drager van het defecte ‘CF-gen’. Dragers zijn niet ziek en zijn van buitenaf niet herkenbaar. Als 2 dragers samen een kind krijgen, heeft het kind 25% kans dat het CF heeft. CF is niet besmettelijk. Kenmerk van CF is het taaie slijm dat door de slijmklieren in het hele lichaam wordt afgescheiden. CF leidt tot toenemende luchtweginfecties met onomkeerbare beschadiging van de longen en stoornissen in de spijsvertering. Op 29 maart tijdens ons gezellige starttoernooi verkoop ik de mascotte van CF aapje Muco. Muco kost € 8,= en de volledige opbrengst hiervan gaat naar onderzoek voor CF. Onderzoek naar deze ziekte is van groot belang. Hoe meer geld er voor CF opgehaald wordt hoe meer onderzoek en activiteiten er opgestart kunnen worden die bijdragen een het vroeg opsporen en behandelen van CF. Iedereen (ook niet leden) zijn van harte welkom op ons tennispark gelegen Vrakkerveld 4 te Weert. Steun mensen met CF en koop Muco de aap!!

VerbergenInformatie
10.30 uur
gratis
VerbergenTC Boshoven
TC Boshoven
TC Boshoven
Vrakkerveld 4
6002 AZ Weert
Nederland
0495-531927