Zoek op term

Abstracte vormlandschappen van Eveline Braak; een expositie met een koninklijk tintje.

zo. 21 apr. 2013 tot zo. 2 jun. 2013 (afgelopen)

Abstracte vormlandschappen van Eveline Braak; een expositie met een koninklijk tintje.

Eveline Braak (Alkmaar, 1976) studeerde in 2000 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht en in 2011 werd ze genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. Meedoen is soms beter dan winnen; in die zin vormde de nominatie dan ook aanmoediging genoeg, om verder te gaan op de ingeslagen weg. Haar kleurrijke abstracte vormlandschappen stralen zeggingskracht en vertrouwen uit en is ijzersterk van kwaliteit.

Ze zegt zelf over haar werk: " Ik richt mij op puur schilderen waarbij ik primaire vormen probeer uit te buiten in verf en compositie, gebruik makend van gelaagdheid, dekking, transparantie en verftoets. Op die manier probeer ik met platte vormen een gevoel van diepte en dynamiek te creëren, een schilderlandschap waarin vormen en kleuren een relatie met elkaar aangaan'.

Het zijn schilderijen die heel prettig aanvoelen; ze gaan zich onbewust gedragen als een deel van de ruimte en zelfs als een volwaardig familielid. Zeer aangenaam, tijdloos en vertrouwd aanvoelend werk. Een echte aanrader voor liefhebbers van abstracte Nederlandse kunst!
We zijn dan ook zeer verheugd, om aan u, haar werk te tonen.

Feestelijke opening op zondag 21 april om 15u. U bent van harte welkom!

Openingstijden:
Za: 10 - 17u.
Zo: 13 - 17u.
en op afspraak.

VerbergenInformatie
zaterdag 10.00-17.00 uur
zondag 13.00-17.00 uur
op afspraak
gratis
VerbergenGalerie Weert
Ankie Vanderfeesten
Galerie Weert
Biest76
6001AS Weert
Nederland