Zoek op term

Bijzonder Beiaard Concert

za. 16 mrt. 2013 (afgelopen)

Bijzonder Beiaard Concert

Komende zaterdagmiddag

Bijzonder beiaard concert

 

Komende zaterdag, 16 maart, is tussen 15.00 uur en 15.45 uur in de Weerter binnenstad een bijzonder beiaardconcert te beluisteren van de beiaard en de blaaskapel Gootgemootj. Jaarlijks geeft de beiaard rond half vasten een concert, samen met deze blaaskapel. De kapel blaast dan hoog van de toren vrolijke muziek over de stad.

Dit jaar wordt tijdens de avondmis in de Martinuskerk op 16 maart een plaquette onthuld ter herdenking van het ongeluk vorig jaar waarbij Gerard Stultiens om het leven kwam. Gerard was als klusjesman van de kerk zeer betrokken bij de beiaard.

In overleg met de familie Stultiens wordt het concert dit jaar soberder uitgevoerd. De kapel en beiaard spelen afwisselend. Gootgemootj speelt muziek die bij halfvasten past, de beiaard speelt ingetogener muziekstukken.

 

De Heilige Mis waarin de plaquette wordt onthuld begint om 18.30 uur.

 

VerbergenInformatie
15.00 uur
gratis
VerbergenSint Martinuskerk
Sint Martinuskerk
Markt 1
6001 EK Weert
Nederland