Zoek op term

'Bloem van Weert' Gezinsfietstocht

zo. 22 jun. 2014 (afgelopen)

'Bloem van Weert' Gezinsfietstocht

De 'Bloem van Weert' is een 1-daags fietsevenement voor zowel recreatieve als sportieve fietsers. 

De Gezinsfietstocht is geschikt voor alle leeftijden en staat garant voor een gezellige ontspannen fietsdag door de mooie natuur die Weert en omgeving rijk is. Er zijn routes van 32 km en 55 km of de uitdagende afstand van 80 kilometer die speciaal ter gelegenheid van het feestjaar 'Weert 600 jaar Stad' is toegevoegd. Onderweg worden gratis versnaperingen uitgereikt. Bij de finish wordt u muzikaal feestelijk onthaald en is er een tombola voor de deelnemers.

U kunt vanaf 10.00 tot 13.00 uur starten vanaf Partycentrum De Sluis Industriekade 58, Weert. De inschrijfkosten zijn € 3,50 per persoon en kinderen van 16 jaar of jonger kunnen gratis deelnemen. Komt u met de auto? Op de startlocatie is voldoende parkeerplaats aanwezig.

Routebeschrijving
De fietstocht voert de deelnemers langs mooie natuurgebieden, over zeer rustige en goed berijdbare wegen en fietspaden. De lengte is 55 kilometer en kan ingekort worden tot 32 kilometer. Daarnaast bestaat dit jaar de mogelijkheid om de uitdagende afstand van 80 kilometer te kiezen. Voor de routes ontvangt u een duidelijke beschrijving die op de route ondersteund wordt door richtingpijlers op plaatsen waar sprake zou kunnen zijn van onduidelijkheid. 

Natuur
Tijdens de route passeert u de natuurgebieden: De IJzeren Man, Laurabossen, Lozerheide, Haarterheide, Beverbeekseheide, Leenderbos, Landgoed Cranendonck, Weerter- en Budelerbergen en de Boshoverheide met de prehistorische urnenvelden. Van elke gebied treft u op de route een uitgebreide en informatieve beschrijving aan. Bij elk natuurgebied staat een informatiebord, gemarkeerd met een letter. Voor de deelnemers wellicht een extra stimulans om het natuurgebied in de toekomst te bezoeken.

Veiligheid
Fietsend komt u langs twee verzorgingsplaatsen. Op gevaarlijke oversteekplaatsen zijn begeleiders van de TWC Weert aanwezig.

Technische en medische ondersteuning
Bij vertrek worden de banden van alle deelnemers op de juiste bandenspanning gebracht en tijdens de tocht is een servicewagen beschikbaar voor technische en medische ondersteuning. In de servicewagen zijn reparatiemateriaal, een EHBO- koffer en reservefietsen aanwezig. Deelnemers kunnen bij pech een servicenummer bellen en vervolgens komt de servicewagen ter plaatse. 

Versnaperingen
Bij de aan deze gezinsfietstocht participerende horecagelegenheden ontvangen alle deelnemers een voordeelbon voor een kop koffie met iets lekkers. Op de diverse rustplaatsen krijgen de deelnemers kleine versnaperingen, water en een appel gratis aangeboden door TWC Weert. Elke deelnemer aan de 'Bloem van Weert' Gezinsfietstocht ontvangt een tegoedbon voor een gratis bolletje 'Antje-van-de-Statie ijs', aangeboden door Huupkens IJs uit Weert. 'Antje-van-de-Statie ijs' is speciaal ter gelegenheid van het jubileumjaar Weert 600 jaar stad door Huupkens ontwikkeld. De tegoedbon kan op de dag van de Gezinsfietstocht worden ingewisseld bij Huupkens IJs aan de Biest 44 in Weert. 

Tombola
Na afloop is er een tombola met leuke prijzen. Bij de inschrijving ontvangen de deelnemers een lotnummer. Stap na afloop van de fietstocht even bij Partycentrum de Sluis binnen om te zien of u in de prijzen bent gevallen.

Waarom heet de fietstocht 'Bloem van Weert'?
De naam 'Bloem van Weert' verwijst naar de mooie natuurgebieden rondom Weert. Weert zelf vormt het hart van de bloem. De bloembladeren staan elk voor een gebied in de buurt van Weert. Ieder jaar vindt de Gezinsfietstocht in een ander gebied (bloemblad) plaats.

Bloemblad A: symboliseert het gebied Weert Noord-Oost met plaatsen als Hamont, Achel, Valkenswaard, Maarheeze Soerendonck, Budel met de natuurgebieden: De IJzeren Man, Laurabossen, Lozerheide, Haarterheide, Beverbeekseheide, Leenderbos, Landgoed Cranendonck, Weerter- en Budelerbergen en de Boshoverheide met de prehistorische urnenvelden.

Bloemblad B: symboliseert het gebied Weert Zuid-Oost die hoofdzakelijk over Weerter grondgebied gaat met plaatsen als Stramproy, Swartbroek en Tungeroy met de natuurgebieden: Weerter- en Budelerbergen, Boshoverheide met de prehistorische urnenvelden, De IJzeren Man, Moeselpeel en Kootspeel, De Krang, Tungeler Wallen en de Tungelroyse beek, Wijffelterbroek, Laurabossen, en het Zandwingebied het Blauwe meertje.

Bloemblad C: symboliseert het gebied Weert Zuid-Zuid-Oost met plaatsen als Stramproy, Nederweert, Heythuysen etc. Route is nog in ontwikkeling.
Bloemblad D: symboliseert het gebied Weert Noord-West met plaatsen als Nederweert, Someren, Valkenswaard etc. Route is nog in ontwikkeling.

Provincie Limburg en de Wielerfederatie Limburg ondersteunen de 'Bloem van Weert'
De Wielerfederatie Limburg heeft een subsidie ontvangen van de Provincie Limburg om via het Projectplan Breedtesport WFL 2013/2014 verder uitvoering te geven aan het Limburgs Wielerplan. In dit plan wordt er naar gestreefd om minimaal 250 inactieven aan het fietsen te krijgen, het liefst door ze structureel te laten sporten/bewegen. Bovendien dient dit plan de samenwerking tussen wielerverenigingen en onderwijsinstellingen tot stand te brengen. TWC Weert is zeer ingenomen met deze erkenning en ondersteuning. 

Naamsvermelding
De 'Bloem van Weert' wordt mede mogelijk gemaakt door: Rabobank Weerterland en Cranendonck, Fietsspecialist Hans Struijk, Partycentrum De Sluis, Huupkens IJs, Eetcafé Zomerhof, Brasserie Feestzaal Time Out, Autoschade Service Ton Tindemans en Profile Tyrecenter Peter Stultiëns en Hoveniersbedrijf Maarse. 

 

VerbergenInformatie
starten 10.00 - 13.00 uur
3,50 en voor kinderen t/m 16 jaar gratis
VerbergenPartycentrum de Sluis
'Bloem van Weert' Gezinsfietstocht
Partycentrum de Sluis
Industriekade 58
6006 SJ Weert
Nederland
0495-531540