Zoek op term

Bloesemwandeling vanaf Mheer met het IVN Weert e.o.

ma. 21 apr. 2014 (afgelopen)

Bloesemwandeling vanaf Mheer met het IVN Weert e.o.

Paasmaandag 21 april organiseert het IVN afdeling Weert weer een bloesemtocht. De tocht gaat vanaf de kerk in Mheer door het landgoed van Altembroek richting 's Gravenvoeren en via het Hoogbos terug naar Mheer. De wandeling is ongeveer 9km lang. Vertrek om 9.00 uur vanaf het parkeerterrein De Dries te Weert en om 10.00 uur vanaf de kerk in Mheer. Naar verwachting zijn we om 17.00 uur weer terug. Tijdens de tocht kunnen we genieten van de vergezichten met de bloeiende kers in de bosranden en van hoog- en laagstamboomgaarden. Ook de grondbloeiers zoals de slanke sleutelbloem, gevlekte aronskelk, eenbes en gewone salomonszegel zullen we zien. Mogelijk bloeit ook nog de bosanemoon en het speenkruid. De tocht gaat ook langs de Noor die ontspringt in Noorbeek om in ‘s Gravenvoeren in de Voer uit te monden en verder door holle wegen met vele dassenburchten. Ook zullen we een kort bezoek brengen aan het kasteel van Mheer. Kortom een wandeling om te genieten van het voorjaar. Bij goed weer kunnen we nog picknicken. Zorg wel voor een lunchpakket. Ook zullen we onderweg gebruik maken van een horecagelegenheid. Iedereen kan aan de tocht deelnemen. Buiten een kleine vergoeding aan de chauffeur voor het carpoolen zijn aan de deelname geen kosten aan verbonden. Goed schoeisel wordt aangeraden. Info: Gerard Hendriks, tel. 0495-536357. P.S. Wilt u in Weert genieten van de bloesems? Dan kunt u gebruik maken van het boekje ‘Wandel- en fietstochten langs monumentale bomen in de gemeente Weert’. Dit boekje is nog voor € 2, - verkrijgbaar bij het NMC en bij de VVV Weert.

entree Buiten een kleine vergoeding aan de chauffeur voor het carpoolen zijn aan de deelname geen kosten aan verbonden.

VerbergenInformatie
09.00 uur
Buiten een kleine vergoeding aan de chauffeur voor het carpoolen zijn aan de deelname geen kosten aan verbonden.
VerbergenIVN Weert e.o.
Gerard Hendriks
IVN Weert e.o.
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
0495-536357