Zoek op term

Bob's Adventurestore Lentewandeling AV Weert

zo. 23 mrt. 2014 (afgelopen)

Bob's Adventurestore Lentewandeling AV Weert

Zondag 23 maart 2014 wordt de jaarlijkse Bob's Adventurestore Lentewandeling AVWeert gehouden. De start is bij Brasserie-Zalen ’t Blaakven, Geuzendijk 35, 6002 TA Weert. Alle wandelaars en natuurliefhebbers zijn van harte welkom. U mag deze wandeling niet missen.

Er kan worden gekozen uit afstanden van 10 km (vertrek van 8 tot 14 uur), 15 km (vertrek van 8 tot 13 uur), 20 km (vertrek van 8 tot 12 uur) of 30 km (vertrek van 8 tot 10 uur). Onderweg is er een centrale verzorgingspost. Hier zijn voor vriendelijke prijzen hapjes en drankjes te koop. Het inschrijfgeld is conform de afspraak binnen de Limburgse Wandelsportbond.

Deze wandeling is geschikt voor Nordic Walking. GPS-bezitters kunnen bij de start de route op hun navigatieapparaat inladen.

De routes gaan voornamelijk over rustige paden en wegen en zoveel mogelijk door fraaie natuurgebieden. Wij willen enkele van deze natuurgebieden met name noemen:

Weerter en Budelerbergen, een internationaal belangrijk vogelgebied. Broedvogels zijn onder meer de nachtzwaluw, roodborsttapuit, boomleeuwerik en duinpieper. Het gebied bestaat uit naaldbossen, droge heidevelden en stuifzanden. Een groot deel hiervan is militair oefenterrein.

Buulderbroek, een vochtig natuurgebied bij Budel, dat zich bevindt langs de Buulder Aa. Het bestaat uit broekbos en is een van de Brabantse "natte natuurparels", waar maatregelen tegen verdroging werden uitgevoerd.

 

VerbergenInformatie
start vanaf 08.00 uur
laatste startmogelijkheid, afhankelijk van afstand, tussen 10.00-14.00 uur
vanaf €1,50, prijzen conform Limburgse Wandelsportbond
VerbergenAV Weert
Brasserie-Zalen 't Blaakven
AV Weert
Geuzendijk 35
6002 TA Weert
Nederland
0495-520982
0495-540683