Zoek op term

Bourgondisch VIP- schuttersarrangement tijdens het OLS

zo. 7 jul. 2013 (afgelopen)

 Bourgondisch VIP- schuttersarrangement tijdens het OLS

Wees VIP tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS). Het OLS is typisch Limburgs cultuurhistorisch evenement waarbij de schutterijen uit Belgisch en Nederlands Limburg elkaar treffen. Na de lunch neemt u als eregast plaats op de tribune voor een spectaculair schouwspel van bonte schutterijen en gildes, met als hoogtepunt het defilé en uitleg op het schuttersterrein.

 Ontvangst vanaf 10. 00 uur in Stramproy door dhr. Litjens vicepresident van het OLS, mevr. Riek Steffanie en Maria Bonten.
 Start van een kleurrijke beeldpresentatie over de vorstinabdis van Thorn en het ontstaan van schutterij St. Antonius uit Stramproy (winnaar OLS 2012), het ontstaan en de symboliek van de schutterijen en gildes en het kleurrijke EGS (Europese schutterstreffen).
 Bezoek en uitleg door Maria over de prachtige symboliek van de vlaggenparade tijdens de opening van het OLS
 Lunch
 Na de lunch brengt u een bezoek de hoofdtribune waarna een bonte stoet van schutterijen en gildes aan u voorbij trekt waar u in de ochtenduren uitleg heeft gekregen. Op de tribune worden u tijdens het defilé een aantal drankjes en hapjes aangeboden
 Aansluitend bezoekt u het schuttersterrein en krijgt u door Riek Steffanie en Maria Bonten (OLS juryleden) uitleg over de normen waaraan schutterskoningen en koninginnen, marketentsters, zoetelaarsters, keizers en generaals volgens het OLS-regelement moeten voldoen.
 Tot slot bezoekt u op eigen gelegenheid het OLS feestterrein.

De speciale prijs van het VIP programma voor lezers van Dagblad de Limburger en Limburgs dagblad is van
€ 35,00 voor 25.p.p. all-in, inclusief entree en parkeerplaats tijdens het OLS. Met uw deelname sponsort u de Stichting OLS 2013 Stramproy en het schutterswezen.

VerbergenInformatie
VerbergenFeestterrein
Oud Limburgs Schuttersfeest
Feestterrein
Vloedmolenweg
6039 RX Stramproy
Nederland