Zoek op term

buro beukorkest in kunsthal weert

zo. 2 jun. 2013 (afgelopen)

buro beukorkest in kunsthal weert

BURO BEUKORKEST IN KUNSTHAL WEERT
Op zondag 2 juni presenteert Kunsthal Weert beeldend werk van Buro Beukorkest : Een happening van kunst, muziek, performance. Buro Beukorkest is een initiatief van beeldend kunstenaar Rik van Iersel. Zijn collage-achtige manier van werken waarbij muziek en beeldende kunst door elkaar lopen, vind je ook terug in de ruimte in het TAC te Eindhoven.
Rik startte begin jaren tachtig als autodidact met het maken van posters bij De Effenaar. Deze posters werden steeds vrijer en zo ontwikkelde hij zich als schilder. Ook was hij in die tijd drummer van de Eindhovense band ‘der junge Hund’. Op 19 jarige leeftijd, heeft Rik zijn eerste tentoonstelling bij Galerie Willy Schoots. In de jaren daarna ontwikkelt hij zich tot een internationaal gerenommeerd kunstenaar met tentoonstellingen in binnen- en buitenland waaronder Duitsland en de Verenigde Staten. In 2002 exposeert Rik gelijktijdig bij MU, De Krabbedans en Galerie Willy Schoots. Het is een totaalproject waarin film, muziek, performance en beeldende kunst samenkomen. Tijdens dit project werkt hij samen met bevriende kunstenaars, die hij bij elkaar brengt. Hieruit ontstaat een samenwerking waarbij schilderijen posters worden en posters schilderijen.Tijdens dit project werkt Rik ook samen met de band Stuurbaard Bakkebaard. In 2009 heeft Rik het project ‘Het Beukorkest Grafisch’ bij kunstenaars-initiatief de Overslag in Eindhoven. “Dat was niet zozeer gericht op muziek maar eerder op beeldende kunst. Binnen het project ontstonden veel tekeningen en schilderijen. De kunstenaars werkten aan hun eigen werk maar werden ook door elkaar geïnspireerd. Er werden veel zaken uitgewisseld “.Sindsdien is iedere clubtour vergezeld van grote beschilderde lappen en doeken, waarvan een aantal in de Kunsthal te zien zal zijn. Kunsthal Weert ligt aan de IJzerenmanweg 5 (bij De Lichtenberg). Toegang gratis. Voor meer informatie: www.kunsthalweert.nl en www.beukorkest.nl

VerbergenInformatie
11.00 uur
gratis
Verbergenidem
kunsthal weert
idem
IJzerenmanweg 5
6001 EJ Weert
Nederland
0495-533988