Zoek op term

Duo-expositie Els Scheepers en Mia Janssen

ma. 14 jan. 2013 tot do. 11 apr. 2013 (afgelopen)

Duo-expositie Els Scheepers en Mia Janssen

Op de bestuursverdieping van het Weerter stadhuis is van maandag 14 januari tot en met donderdag 11 april 2013 een nieuwe tentoonstelling te zien. Els Scheepers exposeert haar beeldhouwwerken van speksteen, serpentijn, albast en marmer. Mia Janssen exposeert haar Jati-glaswerk.

Beeldhouwster Els Scheepers heeft al sinds jonge leeftijd belangstelling voor de kunst. Door vele cursussen, zelfstudie en volharding heeft zij zich de verschillende technieken van het beeldhouwen eigen gemaakt. De beelden kenmerken zich door de verfijnde afwerking, tot in de kleinste details. Els probeert, gedreven door haar eigen emoties, haar beelden op karakteristieke wijze vorm te geven. Bij voorkeur werkt zij met speksteen, serpentijn, albast en marmer. Het verrassende lijnenspel, de vormen en variaties in haar werken zijn zonder meer inspirerend te noemen. Ze geven de toeschouwer stof tot nadenken.

Elk glas object van Mia Janssen is een uniek handwerk waarin haar eigen stijl naar voren komt. Driehoekige vormen in combinatie met strakke, ongelijke lijnen komen regelmatig terug in haar objecten. Voor Mia staat de driehoek symbool voor een mens als geheel met zijn drie delen: lichaam, geest en ziel. Maar ook voor gevoel, vrijheid, moed en enthousiasme. Ze gebruikt de driehoek meestal in ongelijke lijnen omdat gevoel, vrijheid en enthousiasme niet altijd in dezelfde mate aanwezig en in evenwicht zijn.
Ook het werken in andere vormen en technieken komt steeds meer tot uitdrukking in haar objecten.

Openingstijden
De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Weerter stadhuis. Dat is op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.00 uur.

VerbergenInformatie
De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Weerter stadhuis. Dat is op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.00 uur.
VerbergenGemeente Weert
Bestuursverdieping
Gemeente Weert
Beekstraat 54
6000 AZ Weert
Nederland
0495 575 000
0495 541 554