Zoek op term

Duo Expositie Jenny van Gimst en Relinde Kattenberg

zo. 24 feb. 2013 tot zo. 7 apr. 2013 (afgelopen)

Duo Expositie Jenny van Gimst en Relinde Kattenberg

Jenny van Gimst (BE) wil de schoonheid van het gewone, of het vergetene laten zien. Schoonheid zit verborgen in alles, je hoeft het alleen maar te zien. Is het niet het doel van het maken van kunst om de kijker te verleiden? Het publiek moet daarvoor wel de tijd willen nemen om daarbij stil te staan.
Jenny noemt haar werken 'families' : haar belevingen, associaties, bouwstenen, ze zijn allen momenten van een evenwicht, die aan de oppervlakte een geheel eigen structuur hebben. Ze schildert niet zomaar objecten; ze denkt met de groots mogelijke concentratie na over het object: “wat betekent het, hoe ziet het eruit, wat is het karakter ervan?” en geeft het daarna pas een plek op het schilderij. Haar manier van werken heeft tot doel om het karakter van het object zo getrouw mogelijk weer te geven.

Relinde Kattenberg (NL) is nu zes jaar actief als professioneel beeldhouwer. Haar beelden zijn altijd abstract, soms meer figuratief. Maar altijd duidelijk herkenbaar.
Relinde wordt geïnspireerd door de relatie tussen God en mens en natuur. In haar werk probeert ze deze aspecten zoveel mogelijk tot uiting te laten komen. In brons heeft zij haar materiaal gevonden: de Basis verbeeldend, in brons verwoord. Een duidelijke verwijzing naar haar inspiratiebron.

VerbergenInformatie
zaterdag 10.00-17.00 uur
zondag 13.00-17.00 uur
overige dagen op afsrpraak
gratis
VerbergenGalerie Weert
A. Vanderfeesten
Galerie Weert
Biest 76
6001 AS Weert
Nederland