Zoek op term

Expositie Ateliercollectie Kunstwerkplaatsen Esser-Weert

zo. 28 okt. 2012 tot zo. 3 mrt. 2013 (afgelopen)

Expositie Ateliercollectie Kunstwerkplaatsen Esser-Weert

In gemeentemuseum De Tiendschuur opent wethouder Harry Coolen op zondag 28 oktober om 15.00 uur de grote najaarstentoonstelling: ‘Werk in uitvoering, de ateliercollectie Kunstwerkplaatsen Esser-Weert’. Vorig jaar heeft de gemeente vierduizend atelierstukken van de Weerter edelsmeden Esser/Werz aangekocht. Belangrijk Weerter erfgoed van internationale betekenis is daardoor behouden voor de stad. De expositie toont een eerste overzicht van deze aanwinst en laat het belang zien van de Weerter Edelsmeedkunst. Weert was in de 19e en 20e eeuw op het gebied van religieuze edelsmeedkunst een begrip in de lage landen. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met zondag 3 maart 2013.

Bijzonder in deze expositie is dat de hele lijn van het productieproces in beeld wordt gebracht: van de ontwerptekeningen, de afgietsels, de gietmodellen in gips, messing en tin, voorbeelden, gipsafgietsels, promotiefoto’s, werktuigen, tot de objecten zelf.

VerbergenInformatie
dinsdag t/m zondag 14.00-17.00 uur
gratis
VerbergenGemeentemuseum locatie De Tiendschuur
Gemeentemuseum locatie De Tiendschuur
Recollectenstraat 5
6001 AJ Weert
Nederland
0495-525610