Zoek op term

Expositie Schilderijen in Sint Teuniskapel

za. 27 apr. 2013 tot zo. 28 apr. 2013 (afgelopen)

Expositie Schilderijen in Sint Teuniskapel

Expositie Schilderijen in Sint Teuniskapel

In de prachtige bosrijke omgeving van de Altweerterkapelstraat 6, in de sfeervolle Sint Teuniskapel in Weert, kunt u in het weekend van 27 en 28 april a.s. diverse schilderijen onder het genot van een glaasje wijn en een hapje komen bekijken.

De exposanten vormen een gezellige groep amateurs, die vaak al tien jaar of langer met elkaar 'op cursus zitten'. Er zijn hoofdzakelijk aquarellen te bewonderen en een tiental schilderijen die met acrylverf vervaardigd zijn.

Elke vrijdagmorgen treffen de hobbyschilders elkaar op het Collegeplein 5, bij Rick. Hoewel ze ieder voor zich werken, stimuleren ze elkaar ook. Dit stellen niet alleen de cursisten op prijs die al langer bij de groep zijn, maar ook de nieuwkomers in deze groep.

Er wordt zeer divers gewerkt, zowel naar traditionele onderwerpen zoals landschap en portret, als thematisch en experimenteel: vanuit ontwerptechnieken, eigen fotografie en abstracties. In cursusjaar oktober '12 tot mei '13 ligt het accent op de thema's water, (verstilde) landschappen en portret. Aan het laatste thema is een luchtig element toegevoegd, namelijk de karikatuur. Deze hebben de exposanten van zichzelf gemaakt en stellen zij eveneens tentoon.

Natuurlijk ontbreekt ook een uniek portret van onze binnenkort afscheid nemende koningin Beatrix niet, geschilderd door een cursist die al zo'n tien jaar of langer op de cursus 'zit', namelijk Bert van de Lisdonk.

De algemene opvatting dat aquarel alleen zachte kleuren heeft en een nogal traditionele kunstuiting is, wordt in deze expositie gelogenstraft. De uitdagingen van het spel met water en de helderheid van kleuren geven spanning aan de aquarellen. Ook worden golvende vormen met strakke lijnen afgewisseld, wat ook een bepaalde spanning oplevert.

De tentoonstelling vormt de feestelijke afsluiting van dit cursusjaar. De expositie is te bezichtigen op zaterdag 27 en zondag 28 april 2013 van 11.00 tot 17.00 uur in de St. Teuniskapel aan de Altweerterkapelstraat 6 in Weert. De toegang is gratis. U bent van harte welkom!

Exposanten: Ans Keersmaekers, Ine van Lieshout, Bert van de Lisdonk, Riny Molsbeck-Brugmans, Frans van Moorsel, Marjan van Nuenen, Gonnie Slot- van Bree, Renée Stam, Corry Stultiens en Jan Verhoeven.

Docenten: Els Maes-Verdonschot en Yvonne Schroeten.

Voor meer informatie over Rick en het cursusaanbod, zie www.ricknet.nl

VerbergenInformatie
11.00-17.00 uur
gratis
VerbergenSint Teuniskapel
Sint Teuniskapel
Altweerterkapelstraat 6
6006 PB Weert
Nederland