Zoek op term

Expositie Weerter Fokpaardendag

za. 16 mrt. 2013 (afgelopen)

Expositie Weerter Fokpaardendag

Ter gelegenheid van de Weerter Fokpaardendag op 16 maart exposeren de kunstenaars Pieternel Elsen, Johannie van Tuel en Els Maes-Verdonschot. De expositie vindt plaats tussen 10:00 uur - 17:00 uur bij de Art Issues Gallery in Weert.

Pieternel Elsen (1969), is jong begonnen met tekenen en schilderen. Het dierenrijk vormt voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. De schoonheid en beweging van dieren worden telkens in een andere emotie verwerkt en dat uit zich in haar schilderijen die een expressionistisch realistische stijl hebben. Met de spatel wordt de verf laag over laag aangebracht net zo lang totdat het tafereel zichtbaar wordt. Het spel van kleur en beweging ontstaat tijdens het schilderen en dagen elkaar uit om te zoeken naar evenwicht of tegenwicht..

Johannie van Tuel (Weert, 1961), studeerde na de Pedagogische Academie in Roermond van 1981 tot en met 1986 aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht voor 1e graads docente tekenen en schilderen waar zij afstudeerde in de richtingen schilderen en grafiek. Sinds die tijd werkt zij als docente tekenen en schilderen en portret en figuurschilderen bij Rick in Weert. Daarnaast is zij actief als schilder. In 2009 studeerde Johannie af aan de Fontys/hogeschool Zuyd voor master Kunst en Educatie. In haar werk schildert zij vooral de mens, portretten , figuur en naakt. De sfeer van kleur, structuur en penseelstreek bepalen de zeggingskracht van het schilderij. De kleur en structuur van de ondergrond spelen een belangrijke rol in het werk.

Els Maes- Verdonschot (1958), Na haar opleiding aan de Kunstacademie in Maastricht heeft zij zich in de afgelopen 25 jaar ontwikkeld tot een veelzijdig kunstenares. Vier jaar was ze werkzaam op het ontwerpatelier bij Johnny Hoes en een jaar bij Drukkerij Tonnaer. Daarnaast werkte zij in haar eigen atelier, veelal in opdracht: portretten illustraties, dieren en landschappen, enzovoort. Ze is met haar artistieke vaardigheden actief in het onderwijs, de kunstzinnige vormgeving, het toneel en het carnaval.

Voor het Rick Weert verzorgt zij cursussen tekenen, schilderen en modeltekenen. Haar stijl is realistisch in de vormgeving, met een levendige penseelvoering. De vrijere kleurkeuze draagt veel bij aan de sfeer van de schilderijen.

 

VerbergenArt Issues Gallery
Art Issues Gallery
Beekstraat 68
6001 GJ Weert
Nederland