Zoek op term

gijs gieskes kraakt kyunsthal weert op 5 mei

zo. 5 mei. 2013 (afgelopen)

gijs gieskes kraakt kyunsthal weert op 5 mei

Hardware hacker Gijs Gieskes kraakt Kunsthal Weert op 5 mei

In de voorhoede van de muziek zoeken geluidskunstenaars doorlopend naar nieuwe manieren om muziek te maken. Niet zelden levert deze zoektocht naast nieuwe geluiden ook unieke instrumenten op. Los van hun functionaliteit kunnen ze als volwaardige beeldende kunstwerken gezien worden. Gijs Gieskes (1977) is één van die jonge kunstenaars. Hij studeerde af van de Design Academy Eindhoven met een machine, die geluid op perspex kon vastleggen. Hij won hiermee de Willie Wortel prijs voor de meest innovatieve student. Een belangrijk aspect van zijn werk nu is ’circuit bending’. Hij stelt uit bestaande elektronica bijzondere nieuwe synthesizers samen. Voorbeelden daarvan zijn te vinden op www.gieskes.nl, maar tot en met 5 mei is zijn werk ook nog te zien en te horen in het MU in de Witte Dame te Eindhoven. In Kunsthal Weert vervormt hij op 5 mei van 11 tot 17 uur de livemuziek van Michiel Gieskes en Jan Aarts tot heel andere geluiden. Toegang is gratis.

http://www.mu.nl/nl/exhibitions/now/

gieskes@gmail.com

www.kunsthalweert.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Een bezoek aan de studio van Gijs Gieskes (1977) in Geldrop is een leuke ervaring. Tussen de houten rekken vind je oude gameboys, een oude transformator en een vervormde Furby, die een student maakte in één van Gieskes’ workshops. Verder laden en kisten, waarin hij zijn ‘verbuigmachines’ bouwt. Er staat een mand vol oude Walkmans -inclusief een paar My First Sony’s - , oude Sega Mega Drives, verbogen synthesizers, sequencers,een bak vol Mega Drive games, Gameboys van baksteen, gitaarpedalen, speelgoed, enzovoort. http://www.mu.nl/nl/exhibitions/now/

VerbergenInformatie
gratislocdsoc spect
Verbergenkunsthal weert
jack vreeke
kunsthal weert
IJzerenmanweg 5
6001 EJ Weert
Nederland