Zoek op term

Grote Kermis Weert

vr. 27 sep. 2013 tot wo. 2 okt. 2013 (afgelopen)

Grote Kermis Weert

De grootste, goedkoopste en gezelligste kermis van Limburg vind je in Weert. In het laatste weekend van september verandert het centrum van de stad ieder jaar in een groot pretpark met zo’n 140 attracties verdeeld over 7 kermispleinen. Op elk plein staat een complete kermis met een bonte verzameling aan attracties voor jong en oud. Wandel langs de 1,7 kilometer lange route en laat je verrassen.

Onder de liefhebbers staat de Weerter kermis bekend als de mooiste binnenstadkermis van Nederland. De kermis van Weert is al jaren een van de meest bezochte evenementen in Nederland. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen dit volksfeest. Zorg dus dat je erbij bent.

Weert ligt direct langs de A2, heeft een eigen intercitystation en een speciaal kermisparkeerterrein met bewaking. De passantenhaven ligt in het centrum. De kermis is  dus makkelijk bereikbaar. Ook vanuit België bent u zo in Weert, de grens ligt slechts 7 kilometer verderop.

Goedkope entreeprijzen
Het gemeentebestuur hecht er grote waarde aan dat de Weerter kermis voor het publiek betaalbaar is en blijft. Zeker in vergelijking met andere grote kermissen in Nederland. Daarom zijn de prijzen voor de attracties dit jaar hetzelfde als in 2012. Kindervermaak kost maximaal € 1,00 per kind, grote vermaakzaken mogen maximaal €2,00 per persoon vragen en familiezaken € 1,50. Uitzonderingen hierop zijn bijzondere attracties, met soms een beperkt aantal zitplaatsen zoals Mission Space, de Booster xxl en Inversion, en het Diamond Wheel. Daar liggen de entreeprijzen iets hoger.

Met deze prijzen is de kermis voor iedereen een echt feest, en kunnen kinderen volop genieten van alle attracties.

De Weerter kermis kent een gevarieerd kermisprogramma, dat begint met een officiële opening door de burgemeester op de vrijdag (18.30 uur op de Markt) en een vuurwerkshow ter afsluiting van de kermis op woensdagavond.

De kermis in Weert staat opgesteld op zeven terreinen in en om de binnenstad. Dat zijn de Markt/Korenmarkt, de Nieuwe Markt/Meikoel/Van Berlostraat, het Kasteelplein, de Dries, het Stationsplein, de Langpoort/Wilhelminasingel en het Bassin. Niet alleen  bezoekers maar ook veel attracties komen uit het buitenland. Ook dit jaar kan het publiek genieten van een aantal baanbrekende attracties. Nieuw in Weert dit jaar zijn Das Omen, het spookhuis dat de adrenaline door je lichaam laat gieren, de Ultimate met een ultieme thrillride, de Vortex de supersnelle wervelwind, een nieuw Fun House en de Disco Party voor een muzikale tijdreis. Natuurlijk zijn uitblinkers in de categorie ‘Groot Vermaak’ de Mission Space, het Diamond Wheel en de Wildwaterbaan ook dit jaar aanwezig. De Freefall Tower, de Wellenflieger en Thriller-spookhuis, prachtige voorbeelden van grote populaire attracties, zijn na jaren weer terug in Weert.

Zie www.kermisweert.nl voor het volledige programma en een overicht van alle attracties

De entree is gratis.

VerbergenInformatie
12.00-00.00 uur
gratis
VerbergenCentrum Weert
Centrum Weert
Markt 1
6001 EK Weert
Nederland