Zoek op term

Koldergallereej 2014

vr. 14 feb. 2014 tot wo. 5 mrt. 2014 (afgelopen)

strip, sliepse en zjarratelle

Strips, Sliepse en Zjarratelle in de Koldergallereej 2014: Voor de 46e keer zijn de voorbereidingen voor de Koldergallereej in volle gang. Maar liefst vijftien Weerter kunstenaars werken al twee maanden aan honderden kunstwerken. Café DeTramhalte aan de Maasstraat 46 in Weert wordt daarmee omgetoverd in het Mekka voor de echte carnavalskunstliefhebbers. Lijst aan lijst vullen knotsgekke kolderkunstwerken de wanden, met uitwerkingen van het thema ‘Strip, sliepse en zjarratelle’! Dat belooft wat! Naast de kunstenaars, die zich al jaren uitleven in dit evenement, zullen voor het eerst Gemma van Gennip en Hans Corstjens de kolder in de kop krijgen en deze op hun manier in beeld brengen. Ook dit jaar is de facebookpagina met de naam ‘koldergallereej’, met kolder uit het verleden en die van dit jaar, vanaf de opening thuis te zien. Kunst kent geen grenzen en kolderkunst al helemaal niet! In de beginjaren werden zaken, die niet door de beugel van de politie konden, nog verwijderd, maar de pastoor, die zijn oog op de hemel vol blote engelen richtte verzuchtte: ”Was ich der mer in!”.

De feestelijke opening van de Koldergallereej zal plaats vinden op vrijdag 14 februari om 20.30 uur door burgemeester Jos Heijmans en Zijne Dorstlustige Hoogheid Prins LENNART I van de Rogstaekers met zijn Raad van Elf en blaaskapel. Iris van der Zanden en Roos Visser zorgen voor een humoristische en muzikale openingsact, waarin de deelnemende kunstenaars tegen het licht worden gehouden. De Koldergallereej is daarna dagelijks te bezichtigen in de Tramhalte en op het internet. Op Aswoensdag 5 maart vanaf 20.00 uur worden alle kolderkunstwerken van de muur gehaald en geveild. Elke hoogste bieder, ook al biedt hij maar 1 euro, zal zich zo de Koldergallereej van 2014 nog lang kunnen herinneren. Bel voor meer informatie: Jack Vreeke 0495-533988

VerbergenInformatie
vanaf 20.00 uur
gratis toegang
VerbergenKoldergallereej
Cafe "De Tramhalte
Koldergallereej
Maasstraat 46
6001 ED Weert
Nederland
0495-533988