Zoek op term

Lentewandeling

zo. 24 mrt. 2013 (afgelopen)

Lentewandeling

Zondag 24 maart 2013 wordt de jaarlijkse Bob's Adventurestore Lentewandeling AVWeert gehouden. De start is bij Café Plexat, Ittervoorterweg 101, 6005 NP Weert. Dit is tegenover de kerk van Swartbroek.   Alle wandelaars en natuurliefhebbers zijn van harte welkom. U mag deze wandeling niet missen.

Er kan worden gekozen uit afstanden van 10 km (vertrek van 8 tot 14 uur), 15 km (vertrek van 8 tot 13 uur), 20 km (vertrek van 8 tot 12 uur) of 30 km (vertrek van 8 tot 10 uur). Onderweg is er een centrale verzorgingspost. Hier zijn voor vriendelijke prijzen hapjes en drankjes te koop. Het inschrijfgeld is conform de afspraak binnen de Limburgse Wandelsportbond.

Deze wandeling is geschikt voor Nordic Walking. GPS-bezitters kunnen bij de start de route op hun navigatieapparaat inladen.

De routes gaan voornamelijk over rustige paden en wegen en zoveel mogelijk  door fraaie natuurgebieden ten zuiden van Weert. Wij willen enkele van deze natuurgebieden met name noemen:

De wandelingen gaan door de volgende natuur gebieden:

  • Ellburg – Ellerschans
  • Laagbroek
  • Heykersbroek
  • Ellerheide
  • De Krang.
  • Tungelerwallen.

Deze natuurgebieden behoren deels bij het Grensoverschrijdende Grenspark Kempenbroek. Dit grenspark is gelegen tussen de Nederlandse stad Weert en de Belgische steden Maaseik en Bree. Het is het restant van een uitgestrekt moeras, een vlakte waarin verschillende beken samenvloeien. Soms zijn deze beken recht, dan weer kronkelen en betoverend mooi. Droge zandruggen steken boven de moerassen uit. Het grenspark omvat een grote verscheidenheid aan landschappen, zoals moerassen,  stuifduinen, bossen, heide, beekvalleien en landbouwgebieden. Het Kempenbroek was eens de schuilplaats van Bokkenrijders en smokkelaars. Nu is het een prachtig natuurgebied waar een ieder van kan genieten.

Nader informatie over Kempenbroek is te vinden op www.natuurmonumenten.nl/content/kempenbroek-0

Het secretariaat is geopend tot 17.00 uur.

Meer inlichtingen zijn te verkrijgen bij Harrie Weekers .

Telefoon 0495 520982

E-mail abruekers@zonnet.nl

VerbergenInformatie
vanaf 08.00 uur
€3,50
VerbergenAtletiekvereniging Weert
Café Zaal Plexat
Atletiekvereniging Weert
Ittervoorterweg 101
6005 NP Weert
Nederland
0495-520982