Zoek op term

Lezing 'Een dorpsburgemeester op de drempel van verandering'

ma. 4 nov. 2013 (afgelopen)

Lezing 'Een dorpsburgemeester op de drempel van verandering'

Aan de vooravond van het 75-jarig bestaan van De Aldenborgh gaan we terug naar het begin – de jaren dertig van de vorige eeuw. Nauw betrokken bij de oprichting van De Aldenborgh in 1939 was immers Pierre van den Broek (1890-1947). Als lid van het L.G.O.G. en geboren Weertenaar droeg hij de Weerter geschiedenis een warm hart toe en werd direct lid van De Aldenborgh. De heer Pierre van den Broek stamde uit een brouwersfamilie (“De Valk” in de Molenstraat 1770-1920) maar koos voor een carrière in het openbaar bestuur. Eerst als gemeentesecretaris te Haelen, daarna burgemeester van Grathem (1927-1936) en vanaf 1936 tot aan zijn onverwachte overlijden kon hij het burgemeestersambt van Haelen combineren met de functie van gemeentesecretaris van dezelfde gemeente. Vorig jaar verscheen over burgemeester Van den Broek een boek “Een dorpsburgemeester op de drempel van verandering”, geschreven door dr. Ben Koolen. Dr. G.M.J.M. Koolen (*1938 ’s-Hertogenbosch) volgde na zijn gymnasiale vorming te Maastricht en Tilburg een opleiding in de mondiale godsdienstgeschiedenis aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen die hij 1967 cum-laude afsloot. Tijdens en na zijn ambtelijke loopbaan schreef hij talrijke artikelen over ontwikkelingssamenwerking, het integratiebeleid, de verhouding tussen kerk en staat en fantasieliteratuur à la Tolkien. Dr. Koolen is ereburger van de stad Baltimore (Ma. USA)

entree is gratis

VerbergenInformatie
19.30 uur
gratis
VerbergenAldenborgh
Dienstencentrum De Roos
Aldenborgh
Beekstraat 29
6001 GG Weert
Nederland