Zoek op term

Lezing: Geschiedenis van het Limburgse landschap

di. 8 dec. 2015 (afgelopen)

Lezing: Geschiedenis van het Limburgse landschap

ARK Natuurontwikkeling organiseert op 8 december een lezing over de geschiedenis van het landschap in Midden-Limburg. Voorzitter van de Geologische Vereniging Limburg Wiel Schins vertelt over de historie van het landschap ondergronds. Dat heeft natuurlijk zijn werking op wat we zien bovengronds.

Wiel Schins is als kleine jongen in Etenaken-Wijlre begonnen met het verzamelen van stenen en fossielen. Daarnaast is hij schrijver van het boek Het Fenomeen Felder; de geologische passie van twee Limburgse mijnwerkers. Aan de hand van stenen, fossielen en foto’s laat hij de historie van (Midden) Limburgse landschap zien. Het landschap is een optelsom van zeer veel gebeurtenissen in het verleden. Wiel zal in gaan in op het Carboon met zijn prachtige fossiele planten, het Krijt met de Mosasaurus, het Tertiair en uiteindelijk het Kwartair met de Oermaas, Oost- en Westmaas, ijstijden en mammoeten. Als je de veranderingen van het huidige landschap van Limburg versneld zou afspelen zou het op een spektakelfilm lijken. De kern van de geschiedenis is het continu veranderde klimaat. De geschiedenis van de mens is in dit gebied hier ook in sterke mate door bepaald. 

De lezing is kostenloos te bezoeken en wordt gehouden op 8 december om 19.30 uur in Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 in Weert.

VerbergenInformatie
19.30-21.30 uur
Gratis
VerbergenContactpersoon: Ellen Luijks
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Contactpersoon: Ellen Luijks
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
06 23340756