Zoek op term

Lezing over Natuurpark de Brenne in Frankrijk

di. 11 feb. 2014 (afgelopen)

Lezing over Natuurpark de Brenne in Frankrijk

Op dinsdag 11 februari a.s. organiseert het IVN Weert en omstreken een lezing over het Natuurpark de Brenne in Frankrijk. De lezing wordt gegeven door Geert Engels, IVN-er die in het gebied actief is als natuurgids. Het Natuurpark de Brenne in Frankrijk is een natuurgebied met internationale status. Het ligt zo’n 250 km ten zuiden van Parijs en is voor de natuurliefhebber en rustzoeker een prachtig gebied. Er liggen zo’n 3000 meren en meertjes die onder ander gebruikt worden voor de visteelt maar ze worden ook bevolkt door vele vogelsoorten. Soorten die in Nederland zeldzaam zijn geworden komen er nog in grote getalen voor. En uiteraard diverse soorten die wij hier niet kennen maar die we wel graag willen zien. Ook de plantenrijkdom is uniek o.a. tientallen soorten orchideeën komen er voor. Geert Engels komt al bijna 20 jaar in het gebied en kent het inmiddels op zijn duimpje. Hij verzorgd er zo’n 50 excursies en 25 lezingen per jaar. Tijdens de excursies staat de natuur centraal maar ook andere zaken zoals landschap en visteelt komen aan de orde. Geert heeft de camera altijd paraat en aan de hand van zijn foto’s wil hij u kennis laten maken met het prachtige gebied. Om al vast een idee te krijgen van de natuurbelevenissen van Geert kijk op http://fotosgeertengels.blogspot.com/ De lezing op 11 februari begint om 19.30 uur in NMC De IJzeren Man te Weert. U bent van harte welkom. De toegang is gratis. Het belooft een interessante avond te worden.

VerbergenInformatie
vanaf 19.30 uur
gratis
VerbergenIVN Weert e.o.
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
IVN Weert e.o.
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
0495-524893