Zoek op term

Live radio uitzending Puur Natuur

zo. 30 mrt. 2014 (afgelopen)

Live radio uitzending Puur Natuur

U bent van harte uitgenodigd om bij aanwezig te zijn bij een discussie over: „Menselijk ingrijpen in de natuur? of niet?“
In een extra uitzending van het WeertFM radio programma “Puur Natuur”, een programma over natuur-en milieuzaken uit de regio. De discussie wordt live uitgezonden op WeertFM radio. Menselijk ingrijpen in de natuur? of niet? Dit is een dilemma waar steeds meer aandacht voor is. In de media en in natuurfilms. Ver weg: het bijvoederen van runderen in de Oostvaardersplassen, het afschieten ganzen bij Schiphol. Maar ook dichterbij: edelherten in het Weerterbos: bijvoederen of afschieten? En hoe gaan we om met ander wild, bijvoorbeeld wilde zwijnen. Moeten we tijd en energie steken in het herstel van vennen, plaggen van hei? Of moeten we de natuur juist haar eigen gang laten gaanIn een deze extra uitzending gaan deskundigen over dit dilemma met elkaar in gesprek, ieder vanuit hun eigen invalshoek: overtuigd van hun eigen standpunten en argumenten maar óók met respect voor andermans mening. Een mooie gelegenheid om uw eigen ideeën te toetsen aan die van de deskundigen, of, om bij sterke argumenten, u te laten overtuigen of uw mening bij te stellen.
Aanwezig zullen vertegenwoordigers zijn van:
• Limburgse Land- en tuinbouwbond
• Natuurmonumenten
• Limburgs Landschap
• ARK
• Wildbeheerseenheid

VerbergenInformatie
11.00-12.00 uur
gratis
VerbergenWeert FM
Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man
Weert FM
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
0495-450505