Zoek op term

Moreland & Arbuckle

wo. 22 mei. 2013 (afgelopen)

Moreland & Arbuckle
Moreland & Arbuckle maken niet zomaar blues, ze hebben een geheel eigen en unieke, rauwe stijl, die men niet snel elders zal tegen komen. Dit komt voornamelijk door de verrassende combinatie van gitaar (soms een oude blues box gitaar gemaakt van een sigarendoos), vocalen, mondharmonica en drums.
In 2012 stonden ze al in de buurt, op Moulin Blues, en dit jaar is het de beurt aan De Bosuil!
 
Moreland & Arbuckle is een trio dat staat voor ruwe en rauwe blues. Deze band combineert de Delta blues uit het begin van de 20e eeuw met de naoorlogse Urban blues, dit brengen zij met een krachtig garage rock randje.  Ze brengen de luisteraar terug naar de roots rock. Na het uitbrengen van het debuut album ’Flood’ gaat het als een speer met de band en komen bands als ZZ Top, Buddy Guy en andere veteranen uit het blues wereldje op hun pad. In 2011 is de band weer wat gegroeid en brengen ze het album ‘Just a Dream’ uit, waar het bijzondere, rauwe geluid een duidelijke plaats inneemt. De band zit op dit moment in de studio voor een nieuw album, dat dit jaar zal worden uitgebracht.
VerbergenInformatie
vanaf 20:00 uur
10,- (vvk)
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
+31 (0)495-5242