Zoek op term

NK Kleiduivenschieten

zo. 28 sep. 2014 (afgelopen)

NK Kleiduivenschieten

Overal om je heen hoorde je zondag het typische geluid van kleiduivenschieten. Oordopjes waren geen overbodige luxe en werden gul uitgedeeld aan de bezoekers. In totaal deden 103 deelnemers mee met het NK Kleiduivenschieten op de schietbanen van Schietvereniging De Wildenberg in Weert. Geconcentreerd legden ze aan om ... pang een weggeschoten kleiduif in de lucht te raken. Op deze zonnige zondag waren tussen de 200 en 300 mensen afgekomen om naar dit bijzondere schouwspel te kijken en op een ontspannen manier kennis te maken met deze vrij onbekende schietsport. Op het NK Kleiduivenschieten werd er geschoten in 3 verschillende disciplines: Olympisch Trap, Sporting Skeet en Kleiduivenparcours Compact. Wethouder Harrie Litjens verrichtte de prijsuitreiking. 

Olympisch Trap
Zoals de naam al zegt is dit een Olympische tak van de schietsport. De schutters staan 15 meter achter de werpinrichting verdeeld over 5 posten. Nadat de schutter zijn/haar duif geroepen heeft wordt de duif geworpen, echter de schutter weet NIET waar de duif heen gaat. Daarom heet deze sport ook TRAP (= val.) 

Sporting Skeet
Deze term is ontstaan uit het z.g.n. jachtschieten. De duiven worden over 7 posten verdeeld, enkel alsook ‘doublet” (gelijktijdig één duif van links en één duif van rechts.) 

Kleiduivenparcours Compact
Vijf schutters staan op vijf posten naast elkaar en krijgen om de beurt een kleiduif geworpen. De vlucht van de kleiduiven is qua variatie oneindig. Bij deze tak van schietsport wordt de vlucht van jachtwild nagebootst. 

Foto's
NK Kleiduivenschieten - WTV
NK Kleiduivenschieten - Weertdegekste
NK Kleiduivenschieten in Weert - Midden-Limburg Actueel (MLA)

 

VerbergenInformatie
08:30 - 17:30 uur
gratis
VerbergenInternational Shooting range De Wildenberg
NK Kleiduivenschieten
International Shooting range De Wildenberg
Op Kernies 3
6002 NC Weert
Nederland
0495-520329