Zoek op term

Open Stadswandeling

zo. 9 feb. 2014 (afgelopen)

Open Stadswandeling

Tijdens deze open stadswandeling brengt u een bezoek aan:  Het klooster van de zusters Birgittinessen. We besteden aandacht aan de geschiedenis van het klooster. We bezoeken de kapel en wandelen vervolgens door de zeer grote kloostertuin. Vanuit de tuin van de zusters hebben we een prachtig zicht op de achterkant van de monumentale Sint Martinus kerk. Een middeleeuwse laatgotische hallenkerk die behoort tot de top 100 van Rijksmonumenten in Nederland. 

Daarna brengt u een bezoek aan het Jacob van Horne museum. In dit museum zijn de belangrijkste kunstschatten van de paters Franciscanen ondergebracht. Ook geeft het museum een mooi beeld van het leven van de paters. Een enorm schilderij laat de geschiedenis van Franciscus en het ontstaan van de Franciscanen orde zien. 

 Wist u dat Weert een Gouden Eeuw heeft gekend? De gids vertelt u ook graag over de invloed die de graven van Horne gehad hebben in Weert.

Naast het verleden komt ook het heden volop aan bod. Weert is immers een bruisende stad, die aan haar toekomst werkt! Nieuwsgierig? Loop dan eens met onze stadsgids mee. De kosten bedragen € 2,-- p.p. (kinderen tot 12 jaar gratis). De wandeling duurt ca. 1,5 à 2 uur. Vertrekpunt: om 14.00 uur op de Markt bij de ingang van de Sint Martinuskerk te Weert. 

VerbergenInformatie
14.00-16.00 uur
€2,00 p.p.
VerbergenStichting Stadsgidsen Weert
Sint Martinuskerk
Stichting Stadsgidsen Weert
Markt 1
6001 EJ Weert
Nederland
06-13761344