Zoek op term

Open Stadswandeling met thema 'Fatima'

zo. 14 dec. 2014 (afgelopen)

Open Stadswandeling met thema 'Fatima'

Deze keer nemen we u dus mee naar de wijk Fatima, waar we o.a. een kijkje gaan nemen in de voormalige O.L. Vrouw van Fatima-kerk en in de Rumolduskapel.

De oudste huurhuizen in Fatima zijn gebouwd door ‘Wonen Weert” voorheen R.K. Bouwverenigng St. Martinus. Een aantal van deze huizen zijn gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Maar ….. in de Looimolenstraat zijn 31 woningen prachtig gerenoveerd. Bijzonder is het kerkeiland in Fatima met de prachtige voormalige kerk toegewijd aan O.L.Vrouw van Fatima. De voormalige kerk is ontworpen door de bekende  Weerter architect Pierre Weegels. Inmiddels is de kerk aan de eredienst onttrokken en heet voortaan Fatima huis, maatschappelijk en cultureel ontmoetingscentrum. De kerk heeft een prachtig glas-in-loodraam bevindt en het grootste marmermozaïek van Nederland (van Hugo Brouwer). In de woningbouw op Fatima heeft Weegels ook een belangrijke rol gespeeld. We zullen ook aandacht besteden aan de gedachteniskapel (Rumolduskapel) en het kerkhof. Naast het verleden komt ook het heden volop aan bod. Fatima is immers een bruisende wijk, die aan haar toekomst werkt! 

VerbergenInformatie
14.00-16.00 uur
€2,-
VerbergenStichting Stadsgidsen Weert
Sint Martinuskerk
Stichting Stadsgidsen Weert
Markt 1
6001 EK Weert
Nederland
06-24403951