Zoek op term

Optreden Mama Roux

za. 6 apr. 2013 (afgelopen)

Optreden Mama Roux

Is de boel aan kant? Koffie en koekjes in huis? Je weet maar nooit wie er op bezoek komt. In de muzikale voorstelling Paal & Perk trekt het gezelschap Mama Roux aan de bel. Aangekondigd of niet, ze komt bij iedereen binnen.

Drie zangeressen, een accordeonist/pianist en een contrabassist brengen liederen van eigen, ambachtelijke makelij. Hun stijl herbergt de ironie van de kleinkunst, het verhalende van de folk en de snik van de smartlap. Slimme teksten en verrassende arrangementen in een jasje van volkse passie, maken de voorstellingen van Mama Roux tot kleinkunst met een grote K.

De theatertour Paal & Perk valt samen met de lancering van de gelijknamige cd van het vijftal. Al eerder verschenen bij Silvox twee veelgeprezen cd’s van Mama Roux: ‘Schoone Schijn’ en ‘Mest & Mist’. Vooral de folk- en kleinkunstgerichte radioprogramma’s draaiden de schijven.

In Paal & Perk weet Mama Roux nog meer dan voorheen een brug te slaan tussen messcherpe ironie en meeslepende nostalgie. De muzikale verhalen die de revue passeren lijken zich af te spelen in een Nederlandse dorpsgemeenschap die grote maatschappelijke thema’s weerspiegelt. Groot en klein menselijk leed wordt zichtbaar vanachter de gordijnen. Met een portie gezonde zelfspot en flair krijgt Mama Roux het voor elkaar om van alle kommer en kwel een waar feest te maken!

VerbergenInformatie
20.15 uur
€ 15,85
VerbergenMunttheater
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
0495-513575