Zoek op term

Oranjevrijmarkt in Weert

vr. 25 apr. 2014 tot za. 26 apr. 2014 (afgelopen)

Oranjevrijmarkt in Weert

Weert viert Koningsdag in 2014 met de bekende Oranjevrijmarkt. Vanaf vrijdag 25 april 20.00 uur tot en met zaterdag 26 april 17.00 uur staat het centrum in het teken van de handel. Verkopers en kopers ontmoeten elkaar in het gezellige Stadspark en op de binnenzijde van de singels rond het centrum. Alleen particulieren mogen tweedehands of gebruikte goederen te koop aanbieden. Aanmelden of een vergunning aanvragen is niet nodig. Wel gelden er enkele spelregels. Extra toezicht zal ervoor zorgen dat de vrijmarkt goed en veilig verloopt.

Natuurlijk kunnen bezoekers weer veel leuke initiatieven verwachten, zoals jonge muzikantjes die hun talenten vertonen, ludieke verkoopacties en heerlijke zelfgemaakte hapjes.

Spelregels vrijmarkt: Koopjesjagers staan altijd al vroeg in de rij. Maar toch mogen de verkopers hun plek pas vanaf vrijdag 25 april 20.00 uur innemen. U mag dus vooraf géén plek reserveren of al spullen neerzetten. Denk ook aan winkeliers en omwonenden, houd deuren en inritten bij woningen en bedrijven vrij. Zo voorkomt u overlast. De bedrijfsmatige/commerciële verkoop van goederen is niet toegestaan. Handelaren worden geweigerd. Er mag niet gebakken of gebraden worden. Dat mag alleen als de gemeente vooraf een tijdelijke standplaatsvergunning heeft verleend.

Schone stad: Laat geen rommel achter en neem niet-verkochte spullen weer mee naar huis. Geef schoonmakers de ruimte en help een handje mee.

Parkeren is gratis: Parkeren is op Koningsdag gratis. Hierbij gelden wel de normale verkeersregels. Zo is bijvoorbeeld parkeren in de groenvoorzieningen niet toegestaan. Weert is uitgeroepen tot groenste stad van Europa en dat willen we graag blijven. Bij overtreding riskeert u een bon.

Er geldt een parkeerverbod op de binnenzijde van de singel van Bassin, Kasteelsingel, Emmasingel, Langpoort en Wilhelminasingel van vrijdag 25 april 18.00 uur tot zaterdag 26 april 21.00 uur. De binnenzijde van deze wegen is dan alleen voor voetgangers toegankelijk. De parkeergarages en de parkeerterreinen in het centrum blijven bereikbaar.

Overlast en veiligheid: De politie en de gemeente gaan er scherp op letten dat de Oranje Vrijmarkt veilig verloopt. Daarom kijken ze of iedereen zich aan de spelregels houdt. Op plekken waar de veiligheid of verkeersdoorstroming in gevaar komt worden extra maatregelen genomen. Aanwijzingen van de politie, toezichthouders en verkeersregelaars moet u onmiddellijk opvolgen.

Meer weten? Heeft u nog vragen? Bel dan naar de gemeente, afdeling Openbaar Gebied telefoonnummer 14 0495 of (0495) 575 000, of stuur een email naar gemeente@weert.nl 

VerbergenCentrum van Weert
Centrum van Weert
Wilhelminasingel
6001 GT Weert
Nederland
0495-575000