Zoek op term

Outsider Artshow

za. 26 okt. 2013 tot zo. 27 okt. 2013 (afgelopen)

Outsider Artshow

De Stichting Kunstcentrum Weert organiseert vier keer per jaar een grote expositie in een van de Boostenzalen (de gymzalen van het afgebroken Bisschoppelijk College), die als rijksmonument gespaard zijn vanwege de bijzondere architectuur. Dit jaar waren daar al de kunstINkijk, de tekenmarathon en schilderijen van Mathilde Pil te zien. Voor het weekend van 26 en 27 oktober a.s. wordt een grote Outsider Artshow georganiseerd met bijzondere kunstwerken van Atelier Artilabo uit Tilburg, Atelier Severinus uit Veldhoven, Atelier ‘88’uit Weert, Oet de Verf uit Panningen, de Collectie Buitengewone Beelden van de Fontys Hogeschool uit Eindhoven en de Collectie van het Bureau voor Naïeve kunst uit Weert. Vanuit Atelier Oet de Verf wordt ook een prachtig beschilderde vloer uitgelegd, die ooit eerder te zien geweest is in het Odapark te Venray. 

Bij de opening op zaterdag 26 september om 14.00 uur zal Jack Vreeke als curator van de expositie een uiteenzetting geven van de stand van zaken op dit gebied in Nederland. Daarna zal het duo Alma Willems en Twan Niessen van Theater Bonjour een ontroerend stuk bewegingstheater op muziek uitvoeren met de titel ‘De Liefde’. De expositie is zowel op zaterdag als op zondag geopend van 13.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis. De zaal is te bereiken via een zijweg van de IJzerenmanweg bij De Lichtenberg.

VerbergenInformatie
13.00-16.00 uur
gratis toegang
Verbergenstichting kunstcentrum weert
Boostenzaal (gymzaal) van voormalig Bisschoppelijk College
stichting kunstcentrum weert
IJzerenmanweg 15
6006 TA Weert
Nederland
0495-533988