Zoek op term

Paardendag en Jaarmarkt

za. 15 mrt. 2014 (afgelopen)

Paardendag en Jaarmarkt

Zaterdag 15 maart vond in Weert de jaarlijkse Fokpaardendag plaats. Dit jaar was er flink uitgepakt vanwege Weert 600 jaar Stad en 450 jaar paardenmarkt. En met succes, de paarden- en jaarmarkt werden druk bezocht. 

Vanwege de festiviteiten was het evenemententerrein uitgebreid naar het Stadspark, waar het publiek kon genieten van afwisselende shows van grote namen in de paardensport, zoals Jenny Schreven (Kür op muziek), Cindy Hessels (Western riding), Rodinde & Riny Rutjes (Mendemonstraties) en Laura Hoogeveen (Eventing). Ook Ponyclub Laar, de politiehondenvereniging Recht door Zee, Showgroep Le Winne, Vereniging De aangespannen Haflinger en 't Brabants Span maakten indruk op de toeschouwers. 

Vanaf 10 uur was het een drukte van gaan en komende trekpaarden en Haflingers tijdens de keuringen op de Kasteelsingel/Hoge Kei. Het middagprogramma bestond uit spectaculaire onderdelen, zoals de show met Shetland pony Angel (Fré Moonen), touwtrekken (Ruud Hornesch), Spaanse pas de deux (Showgroep Le Winne), Kür op muziek (Vereniging De aangespannen Haflinger), Vliegend tapijt (Ruud Hornesch) en ter afsluiting een optocht van driespan trekpaarden, Gulpener Bierwagen en showclub Koninklijke Vereniging Nederlands Trekpaard en Haflingers 
(KVTH Limburg). 

Films
WTV-uitzending 17 maart (5:16 - 6:30) 
Kleine impressie (7:35 min.) - van de Stichting Fokpaardendag; gemaakt door Harry Maas
Sfeerimpressie (1:20) - van Weertdegekste

Foto's
Ton van der Weerden
Weertdegekste
Midden-Limburg Actueel

VerbergenInformatie
10:00 - 17:00 uur
gratis
VerbergenStichting Weerter Fokpaar
Paardenmarkt en Jaarmarkt
Stichting Weerter Fokpaar
Kasteelplein 1
Stadspark
6001 EZ Weert
Nederland
0495-521998