Zoek op term

Pain of Salvation (acoustic)

vr. 19 apr. 2013 (afgelopen)

Pain of Salvation (acoustic)

Geen elektrische gitaren, geen synthesizers, geen donderende drums maar brushes, ingehouden spanning in plaats van muren van geluidsgeweld:
Het Zweedse Pain of Salvation mag zonder twijfel gerekend worden tot de absolute wereldtop van de progmetal. Onder leiding van frontman Daniel Gildenlow (gitarist/zanger/tekstschrijver/composer) creëert de band normaal een sound vol krachtige gitaarpartijen, wisselingen tussen kalme en heavy passages, zware teksten en het brede stembereik van Daniel. Deze keer laten ze alle elektrische versterking thuis; het wordt een akoestische show!

Pain of Salvation werd begin jaren ’90 opgericht. De, destijds jonge, bandleden hadden gelijk succes in eigen land. Internationaal succes volgende enkele jaren daarna. De eerste twee albums werden toen namelijk uitgebracht via InsideOut en de band maakte snel naam in Europa en de rest van de wereld. 

Special guest: Anneke van Giersbergen
Sinds haar vertrek bij The Gathering heeft de succesvolle solo carrière van Anneke van Giersbergen voor flink wat naamsverwarring gezorgd. Nu, na vijf jaar, is de stap eindelijk genomen en heeft ze de naam Agua de Annique gelaten voor wat die is. Onder haar eigen vertrouwde naam is in januari 2012 het album ‘Everything Is Changing’ uitgekomen, direct gevolgd door een tour in het Nederlandse clubcircuit en vervolgens de rest van Europa.

In de vijf jaar dat ze inmiddels solo aan de slag is, heeft Van Giersbergen zich ontpopt tot de perfecte combi van popdiva en rockchick. Daar getuigt Everything Is Changing sterk van, door de uitgekiende mix van gitaargeweld en popmelodieën. Op het album en in haar huidige live-shows is Van Giersbergen veel meer op de harde (gitaar)kant van haar muziek gericht.Árstíðir
Akoestische folkrock band, afkomstig uit de omgeving van de Ijslandse hoofdstad Reykjavík.

 

VerbergenInformatie
vanaf 19:00 uur
25,- (vvk)
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
+31 (0)495-5242